Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024
Edició 2097

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 22 de abril del 2024

Sánchez Llibre no perd la confiança en Pedro Sánchez i prefereix parlar de “modernització de la reforma laboral”

|

- Publicitat -

El president de Foment, Josep Sánchez-Llibre, s’ha mostrat convençut que el diàleg social amb Gobierno i sindicats es recompondrà després que la CEOE anunciés que suspenia les negociacions arran de l’acord entre PSOE, UP i EH Bildu per a la derogació de la reforma laboral. En dues entrevistes a TV3 i Catalunya Ràdio, ha assegurat que es recuperarà “no per interès de la patronal i dels sindicats sinó per l’interès general”. “Tenim l’obligació moral de resoldre-ho”, ha dit. En aquest sentit, ha recordat que hi ha 4 milions de persones afectats per ERTO amb un futur incert a partir de l’1 de juliol, unes 800.000 persones que encara no han cobrat del SEPE i que l’Estat es troba en una “situació excepcional i gravíssima”.

Sánchez Llibre considera que l’acord entre les tres forces polítiques mentre hi havia unes negociacions en marxa a la taula de diàleg va ser una “falta de respecte” i que la patronal –com els sindicats, ha puntualitzat- es va sentir exclosa. Per això, el president de Foment, que també forma part de la CEOE, ha emplaçat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a corregir el “gravíssim error”, en la línia de la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, durant la seva intervenció al Cercle d’Economia, on va assegurar que en aquests moments és “absurd i contraproduent” plantejar la derogació de la reforma laboral.

Publicitat

Sánchez Llibre, que ha afirmat que prefereix parlar de “modernització de la reforma laboral”, ha demanat que aquest debat es tracti a la taula de diàleg social i ha insistit que “no és el moment” de plantejar-lo davant de la situació de crisi actual. Amb tot, el president de la patronal catalana ha assegurat que no ha perdut la confiança amb Sánchez sinó que es tracta d’una “conjuntura”.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria

“Els ponts de diàleg no es trencaran mai per part els empresaris”, ha garantit el president de la patronal que també ha fet una crida a recuperar un clima de confiança per reactivar l’economia i garantir l’ocupació davant la “inseguretat jurídica” després de l’acord per a la derogació de la reforma laboral.

“Tenim l’obligació de treballar conjuntament”, ha reiterat el president de Foment, que ha afegit que el següent pas està més en les mans de l’executiu espanyol que dels empresaris. Sánchez Llibre ha explicat també que el president espanyol i el de la CEOE Antonio Garamendi, van estar en contacte permanent ahir a través de vàries trucades telefòniques.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut