Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Sánchez insisteix: negociació però dins la Constitució

El president del Gobierno proposa tornar als temps de Zapatero

Redacció 06/02/2020
El president espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença des del Palau de la Generalitat després de reunir-se amb Quim Torra, el 6 de febrer de 2020 (Horitzontal)

El cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, ha anunciat que el president de la Generalitat, Quim torra, ha acceptat la proposta traslladada pel líder socialista de constituir la mesa de diàleg sobre el “conflicte polític” aquest mateix mes de febrer.

En roda de premsa al Palau de la Generalitat després de la reunió que han tingut els presidents, Sánchez s’ha ofert a encapçalar la delegació de l’Executiu espanyol en la primera reunió constitutiva de la taula, però no ha pogut avançar qui la integrarà.

Sánchez ha rebutjat rotundament incorporar la figura d’un mediador a aquesta taula de negociació, com planteja JxCatal no considerar-ho necessari, donat que el Gobierno participarà amb voluntat d’establir un “diàleg franc i transparent” i es compromet a donar a conèixer a la ciutadania els acords als quals arribin. També ha negat l’autodeterminació i l’amnistia dels presos, i ha remarcat que vol una negociació dins la Constitució.

En definitiva, un Pedro Sánchez del qual només destaquen les bones paraules, els somriures, però hi han faltat més propostes a banda de matissar que la taula de diàleg serà durant el febrer.