Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Sánchez i Aragonès acorden celebrar la taula de diàleg l’última setmana de juliol

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han acordat que la pròxima reunió de la taula de diàleg i negociació entre els dos governs se celebrarà l’última setmana de juliol. Serà la tercera reunió de la taula de diàleg -la segona amb Aragonès com a president- i tindrà lloc 10 mesos després de l’última, que es va celebrar a Barcelona el 15 de setembre. És el resultat de la reunió d’una hora i 45 minuts que han mantingut aquest divendres a Moncloa, on tots dos han reprès el diàleg després del cas ‘Catalangate’. La portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, compareixerà en breu a la Moncloa, mentre que el president de la Generalitat ho farà a Blanquerna.

El president espanyol ja havia manifestat la seva voluntat de reunir la taula de diàleg abans de l’estiu. Durant el debat de política general al Congrés, Sánchez es va mostrar esperançat que la taula permetrà assolir resultats “concrets i tangibles” aviat. De fons, la feina que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre de Presidència, Félix Bolaños, han fet en les últimes setmanes respecte a la metodologia a seguir a partir de la reunió que els dos van mantenir a Moncloa .

Publicitat

Sánchez també ha reclamat aquesta setmana a Junts que sigui present a la taula de diàleg, però circumscriu aquesta participació als membres del govern de la Generalitat. La taula es va reunir per última vegada el setembre de 2021, ara fa 10 mesos, en el que també va ser la darrera trobada formal entre els dos presidents. Tot i que Aragonès tenia la intenció d’anar-la reunint cada “2 o 3 mesos”, no s’ha complet l’acord per reprendre-la “a principis d’any”.

Vilagrà i Bolaños van acordar divendres passat que la taula es reuniria almenys en dues ocasions abans d’acabar l’any. Caldrà veure, doncs, si de la cita d’avui a Moncloa en surt una data, algun calendari, o fins i tot algun acord que permeti “normalitzar” les relacions entre els executius. I, sobretot, si aquests pactes es van complint o no.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut