Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sánchez envia un buc a recollir els migrants de l’Open Arms després de 19 dies

|

- Publicitat -

El govern espanyol ha decidit enviar un buc de l’armada espanyola – conegut amb el nom d’Audaz- a recollir els migrants de l’Open Arms que fa 19 dies que esperen una solució en aigües del Mediterrani. Segons informa la Moncloa, el buc sortirà aquesta tarda a les cinc de la base de Rota (Cadis) i està previst que trigui tres dies en arribar a les costes de l’illa italiana de Lampedusa, on hi ha el vaixell de l’ONG. Un cop allà, recollirà i es farà càrrec de les persones acollides a l’Open Arms i també acompanyarà l’embarcació de l’ONG fins al port de Palma de Mallorca.

Des del govern espanyol en funcions defensen que aquesta és la millor opció de les que han valorat perquè permetrà “resoldre aquesta mateixa setmana l’emergència humanitària” que es viu a l’Open Arms.
Les tasques per preparar el buc de l’armada han començat aquest matí per tal de tenir-lo a punt per donar assistència a la tripulació i a les persones que l’ONG va recollir del mar.

Publicitat

Sánchez ha esperat al moment més crític fins a reaccionar, ja que cinc persones han estat rescatades avui i portades al port de Lampedusa després de llançar-se al mar des del vaixell Open Arms. Des de l’ONG havien informat a les onze del matí que nou havien saltat al mar, però a la una del migdia han afegit que es seguien llançant “més persones”, que els socorristes del vaixell, juntament amb els guardacostes italians, estaven treballant per rescatar. L’ONG diu que la situació a l’embarcació de salvament “està al límit”. Aquest dilluns al vespre Itàlia va autoritzar evacuar a Lampedusa vuit migrants i un acompanyant de l’Open Arms que necessitaven “assistència urgent”. “La situació a bord es complica cada minut”, han alertat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut