Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Sànchez diu que Puigdemont liderarà “el futur Govern” de JxCat encara que no sigui el seu candidat

“És el personatge polític probablement mes important de la Catalunya contemporània”, ha dit en una entrevista

Agències 17/11/2020
Jordi Sànchez, a les portes de Lledoners / Junts per Catalunya

El secretari general de JxCat i condemnat per el 1-O, Jordi Sànchez, ha assegurat que l’expresident de la Generalitat i líder del seu partit, Carles Puigdemont, “no optarà a ser president efectiu però sí a liderar aquest projecte, aquest equip i el futur Govern” després de les eleccions catalanes.

En una entrevista aquest dilluns al canal 324, ha afirmat que Puigdemont tindrà un “lideratge indiscutit” en el Govern, i un paper molt destacat en la campanya i en la candidatura de JxCat.

No obstant això, ha dit que encara no s’ha fixat quin lloc ocuparà en la llista electoral: “Com a secretari general, m’he compromès a intentar que totes les decisions que prenem tinguin la lògica del moment, i ara s’havia de tancar el candidat en les primàries”.

També ha afirmat que com a eurodiputat Puigdemont ara pot divulgar els objectius del projecte independentista, i ha afegit: “Ell sap que és el personatge polític probablement mes important de la Catalunya contemporània”.

Sobre si l’independentisme es presenta dividit les eleccions, ha dit que “la transversalitat no vol dir que hi hagi una o diverses formacions”, perquè JxCat agrupa diversos corrents ideològics que el converteixen en un projecte majoritari, al seu parer.

“I aquells que no han volgut participar i sumar-se, potser amb mentalitats o càlculs de retenir alguns espais petits de poder personal, reflexionaran a partir del 15 de febrer. Serà tard, un error, però les portes de JxCat per sumar estaran sempre obertes”, ha afirmat.