Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Sánchez demana a Feijóo que forci la dimissió d’Ayuso: “Després del que s’ha conegut avui no té excusa”

El president espanyol acusa el PP de fer una oposició "tòxica" amb "odi i mentides" per "tapar" la seva corrupció

|

- Publicitat -

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha reclamat aquest divendres al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que forci la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després que una jutgessa de Madrid hagi decidit imputar la parella, Alberto González, per frau fiscal i falsedat mercantil. Segons Sánchez, després de les notícies que s’han conegut avui, “Feijóo no té excusa, ni Ayuso té arguments, per no dimitir o exigir la seva dimissió”. “El que espera tot Espanya és que el PP assumeixi la seva responsabilitat i exigeixi la dimissió d’Ayuso com a presidenta de la Comunitat de Madrid i del PP”, ha dit.

Segons Sánchez, el PP ha passat de fer una “oposició destructiva” a una “oposició tòxica” que aposta per “la il·legalització dels partits que no pensen com ells la inhabilitació de la presidència del govern per una denúncia que la mateixa Oficina de conflicte d’Interessos ha arxivat” i que utilitza “l’insult, la mentida i l’odi per polaritzar i confrontar”.

Publicitat

Tot el que està passant a la Comunitat de Madrid, ha dit Sánchez, “té a veure amb el silenci del senyor Feijóo davant el cas Ayuso”. “Feijóo va arribar al lideratge del PP després que Casado s’enfrontés a Ayuso per un cas de corrupció, i en comptes d’assumir aquesta responsabilitat el que va fer el PP és expulsar qui va denunciar la corrupció”. “Potser per això Feijóo no s’atreveix a exigir responsabilitats a Ayuso”, però ell va dir que “venia a fer política per a adults”.

En aquest sentit, Sánchez ha contraposat la seva actuació davant el cas Koldo a la de Feijóo amb el que està relacionat amb Ayuso. “Jo com a president del govern i líder del PSOE he adoptat decisions contundents i ràpides quan hem parit algun cas de corrupció, i cal que el PP o tapi aquesta corrupció sinó que l’expulsi, que és el que s’espera”.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"

Segons Sánchez, l’estratègia del PP busca “desmobilitzar i generar desafecció política” en una “polarització asimètrica”, perquè “hi ha gent que insulta, ataca i menteix, i gent insultada, atacada i que prova de fer de la veritat la manera de fer política, i això no pot portar a l’equidistància entre la veritat i la mentida, tampoc als mitjans”.

“Hi ha hagut mitjans que han reflectit tot el que està passant amb el cas Ayuso, de frau fiscal i mentides de la presidenta de la Comunitat de Madrid, i el PP com a resposta els ha assenyalat i amenaçat”, i la direcció “no només no han assenyalat Ayuso i Rodríguez, sinó que ha assumit en primera persona aquesta forma de fer política”.

“Qui vol enfangar la política és perquè està de fang fins dalt”, perquè hi ha partits que quan tenen casos de corrupció “actuen amb contundència i exemplaritat”, i altres que “tapen la corrupció i eleven el soroll perquè no s’escolti el que fan”.

Segons Sánchez, aquest afany per tapar la corrupció també arriba a alguns mitjans. “Hi ha mitjans de comunicació que han fet un silenci clamorós davant l’intent d’atemorir altres companys per part del PP de Madrid i de la direcció nacional”, ha denunciat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut