Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Sánchez critica l’ús “partidista” de les “palanques de l’Estat” del govern de Rajoy en l”Operació Catalunya’

Afirma que hi ha una "clara responsabilitat" política que justifica les comissions sobre el tema al Congrés

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’ha referit a les noves informacions sobre l”Operació Catalunya’ que aquest dilluns han publicat ‘La Vanguardia’, ‘elDiario’ i ‘ElNacional’, segons les quals està demostrat que el govern de Mariano Rajoy va posar al seu servei la cúpula de la policia espanyola per investigar partits independentistes i intentar acabar amb el procés. Sánchez, en una entrevista a RNE, ha criticat que les noves proves no permeten dubtar del fet que el PP va fer un ús “partidista” de les “palanques de l’Estat”.

El cap de l’executiu espanyol, com no podia ser d’altra manera, ha aprofitat la nova polèmica per a treure pit de la gestió del seu govern des que va aconseguir expulsar Rajoy amb la moció de censura. “Des que nosaltres vam arribar al govern d’Espanya no s’utilitzen aquestes palanques per a res més enllà de garantir la seguretat dels ciutadans, però no per interessos partidistes com clarament es demostra en aquestes informacions”, ha al·legat Sánchez. A parer seu, aquest tipus de situacions confirmen la necessitat de realitzar comissions ue d’investigació al Congrés dels Diputats.

Publicitat

“Usar mecanismes de l’Estat tan importants per perseguir adversaris polítics té pocs exemples en altres democràcies consolidades”, ha afegit Sánchez. En aquest sentit, ha asseverat que hi ha una “clara responsabilitat”, com a mínim “política”, sobre el que ha qualificat d’un dels capítols “més lamentables” de la història democràtica espanyola.

Et pot interessar  Manos Limpias assenyala Sánchez i diu que era "còmplice i cooperador" dels "negocis" de Begoña Gòmez
Publicitat

Opinió

Minut a Minut