Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Sánchez carrega contra Junts “per no tancar ferides”

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha acusat aquest dimarts Junts de mantenir una estratègia de “com pitjor, millor” i renunciar “a la política” tan a Catalunya com a l’Estat. “Vostès estan en l’antipolítica i en no tancar les ferides”, ha sentenciat en resposta a la intervenció del portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries. Segons Sánchez, Junts hauria de “superar” el 2017, perquè “la Catalunya del 2022 està infinitament millor que la que van deixar”. Ha justificat la manca d’execució de les inversions a “dificultats” que estan patint “totes les administracions” i que, segons ha afirmat, també ha patit el Govern de la Generalitat en els seus projectes.

El president espanyol ha assegurat que la majoria dels catalans volen “passar pàgina” i “superar el que va passar el 2017”, i ha sentenciat que “l’Espanya constitucional, l’autogovern i l’autonomia és la millor via per a la prosperitat i el benestar d’un poble com el de Catalunya”.

Publicitat

En aquest marc, ha retret a Junts que després de demanar ‘sit and talk’ ara “no creguin en la taula de diàleg”. Segons Sánchez, les negociacions de la taula de diàleg han permès arribar a acords, però a Junts “no els agraden aquests acords perquè no volen el diàleg ni el retrobament entre catalans”.

El president espanyol ha anat més enllà per assegurar que Junts “posa espelmes” perquè quan es convoquin les eleccions governi “la dreta amb la ultradreta”.

Pel que fa a les inversions a Catalunya, ha insistit que el 2021 Catalunya va ser la primera comunitat de l’Estat en inversió, i al 2022 “continuen essent la comunitat que més inversió rep”. “Segons l’informe d’execució pressupostària de la intervenció general de l’Estat Catalunya és la primera comunitat amb inversió executada”, ha dit.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut