Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sánchez-Camacho, en el punt de mira de la Fiscalia de Barcelona pels seus tripijocs amb Villarejo contra Giró

|

- Publicitat -

L’ofensiva del conseller d’Economia, Jaume Giró, contra el joc brut de les clavegueres ja comença a donar els primers fruits. La Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació per determinar si l’actual conseller, va ser espiat el 2012 per l’excomissari de policia José Manuel Villarejo per ordre de l’actual senadora del PP Alícia Sánchez-Camacho.

La setmana passada, el conseller va presentar una denúncia, després que transcendissin a la premsa unes gravacions en què se sent Sánchez-Camacho fer l’encàrrec a l’expolicia. En concret els va denunciar per revelació de secrets, organització criminal i malversació de fons públics. Giró era aleshores director general adjunt de CaixaBank. “Se m’ha espiat només perquè soc independentista”, lamentava la setmana passada.

Publicitat

Giró concretava la setmana passada que presentava la denúncia com a “persona privada i particular”, i no com a conseller. I és que en els moments que van passar els fets, ell no participava de la vida política ni hi tenia cap responsabilitat. “Això vol dir que l’espionatge per idees polítiques i la persecució a l’independentisme ve des de fa molt de temps, de fa més de deu anys”, ha raonat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut