Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Sánchez al Liceu: Mitja hora apel·lant a la rendició i defensant la Constitució i el règim del 78

L’enduriment de la repressió, la protesta a l’exterior i l’absència del Govern demostren que el discurs de Sánchez sobre el “retrobament” és una gran fal·làcia

Redacció 21/06/2021
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en l'acte al Liceu del 21 de juny del 2022 on ha anunciat la data en què el Consell de Ministres aprovarà els indults.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que el Consell de Ministres aprovarà demà dimarts l’indult per als presos independentistes condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Ho ha anunciat a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu, on ha considerat “necessària” aquesta mesura de gràcia que “ni qüestiona ni revoca la sentència ferma”. Sánchez ha reconegut que hi ha cert “rebuig” a indultar aquests nou presos però ha assegurat que el govern espanyol prendrà la decisió “ara” per “obrir pas a la reconciliació i al retrobament”. “La raó fonamental dels indults que ens disposem a aprovar és la seva utilitat per a la convivència”, ha subratllat.

En el moment que ha anunciat els indults un jove ha exhibit una estelada i ha cridat “Visca la terra. Amnistia. La independència és l’única solució”. Aquesta acció, que ha descol·locat Sánchez, ha evidenciat, juntament amb la nombrosa protesta a l’exterior i l’absència de representants del Govern, que el seu discurs sobre el “retrobament” és una fal·làcia. Sánchez ha fet una defensa aferrissada de la unitat d’Espanya i ha dit que justament amb la pandèmia s’ha demostrat més que mai la necessitat de la unió. Un despropòsit tenint en compte que l’Estat ha castrat des del primer moment de la pandèmia la capacitat de decisió de Catalunya sobre les mesures per combatre-la fins al punt que va ser ell divendres passat, també a Barcelona, qui va anunciar que a partir del 26 de juny es podria anar sense mascareta, cosa que la Generalitat feia temps que reclamava.

També ha parlat de valors compartits, quan és evident que els valors de Catalunya i Espanya són diametralment oposats. I ha fet una defensa de la Constitució i del règim del 78, que és precisament la que impedeix que els independentistes puguin desenvolupar el seu projecte polític dins d’aquest marc. Ha acabat el seu discurs, molt més curt del que s’esperava, amb un “catalans, catalanes, us estimem; os queremos”. Sembla allò dels maltractadors que asseguren que estimen les seves víctimes. Queda clar que la maniobra propagandística de Sánchez és això: pura propaganda. I que aquest fals relat del “retrobament” que intenta vendre no té cap recorregut possible a Catalunya. Hi ha coses que ja no colen.

[VÍDEO] Interrompen el discurs propagandístic de Pedro Sánchez amb crits d’independència des de dins del Liceu