Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024
Edició 2049

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 05 de març del 2024

Sánchez al Liceu: Mitja hora apel·lant a la rendició i defensant la Constitució i el règim del 78

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dilluns que el Consell de Ministres aprovarà demà dimarts l’indult per als presos independentistes condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Ho ha anunciat a Barcelona, al Gran Teatre del Liceu, on ha considerat “necessària” aquesta mesura de gràcia que “ni qüestiona ni revoca la sentència ferma”. Sánchez ha reconegut que hi ha cert “rebuig” a indultar aquests nou presos però ha assegurat que el govern espanyol prendrà la decisió “ara” per “obrir pas a la reconciliació i al retrobament”. “La raó fonamental dels indults que ens disposem a aprovar és la seva utilitat per a la convivència”, ha subratllat.

En el moment que ha anunciat els indults un jove ha exhibit una estelada i ha cridat “Visca la terra. Amnistia. La independència és l’única solució”. Aquesta acció, que ha descol·locat Sánchez, ha evidenciat, juntament amb la nombrosa protesta a l’exterior i l’absència de representants del Govern, que el seu discurs sobre el “retrobament” és una fal·làcia. Sánchez ha fet una defensa aferrissada de la unitat d’Espanya i ha dit que justament amb la pandèmia s’ha demostrat més que mai la necessitat de la unió. Un despropòsit tenint en compte que l’Estat ha castrat des del primer moment de la pandèmia la capacitat de decisió de Catalunya sobre les mesures per combatre-la fins al punt que va ser ell divendres passat, també a Barcelona, qui va anunciar que a partir del 26 de juny es podria anar sense mascareta, cosa que la Generalitat feia temps que reclamava.

Publicitat

També ha parlat de valors compartits, quan és evident que els valors de Catalunya i Espanya són diametralment oposats. I ha fet una defensa de la Constitució i del règim del 78, que és precisament la que impedeix que els independentistes puguin desenvolupar el seu projecte polític dins d’aquest marc. Ha acabat el seu discurs, molt més curt del que s’esperava, amb un “catalans, catalanes, us estimem; os queremos”. Sembla allò dels maltractadors que asseguren que estimen les seves víctimes. Queda clar que la maniobra propagandística de Sánchez és això: pura propaganda. I que aquest fals relat del “retrobament” que intenta vendre no té cap recorregut possible a Catalunya. Hi ha coses que ja no colen.

[VÍDEO] Interrompen el discurs propagandístic de Pedro Sánchez amb crits d’independència des de dins del Liceu

Et pot interessar  Aragonès parla “directament” amb Sánchez per reclamar preus justos per als pagesos: "Som i serem al vostre costat"
Publicitat

Opinió

Més llegides

Minut a Minut