Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sàmper es declara disposat a una revisió “urgent” del model d’ordre públic

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha instat a debatre i revisar “de manera inajornable i urgent el model d’ordre públic” dels Mossos d’Esquadra, com el debat que es va fer amb la utilització de les pilotes de goma. En una atenció als mitjans a la seu del departament aquest dijous, ha assegurat que “una manifestació en ple segle XXI no pot acabar amb una persona lesionada de gravetat”, en al·lusió a la jove que ha perdut un ull a Barcelona, i que els aldarulls d’aquesta setmana no es poden repetir.

El conseller, per revisar el model d’ordre públic, s’ha ofert personalment a comparèixer a la Diputació Permanent del Parlament per explicar els fets i sotmetre’s a les preguntes dels diputats. Pel que fa a la jove de 19 anys que ha perdut un ull, ha explicat que els Mossos d’Esquadra han engegat una investigació interna per saber què ha passat i com ha passat, i aquesta investigació ha assegurat que serà “garantista i transparent”.

Publicitat

“Que Pablo Hasél estigui avui privat de llibertats és una injustícia”, però ha assegurat que aquests aldarulls no es poden tornar a repetir, i també ha mostrat solidaritat amb els Mossos que aquesta setmana han patit atacs. Ha reclamat que s’exerciti el dret a manifestació, perquè és un dret fonamental, “però que no es posi en perill per utilitzar-lo malament”, i ha demanat que la societat es manifesti de manera pacífica.

Et pot interessar  Fernández vol mantenir a tot preu la Guàrdia Civil i la policia espanyola a Catalunya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut