Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Sàmper es declara disposat a una revisió “urgent” del model d’ordre públic

Admet que “no es pot permetre” que una manifestació del segle XXI acabi amb persones ferides de gravetat. S’ofereix per comparèixer a la Diputació Permanent i assegura que s’ha obert una investigació “garantista i transparent”

Agències 18/02/2021
El conseller d'Interior. Miquel Sàmper, votant diumenge passat a Terrassa.

El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, ha instat a debatre i revisar “de manera inajornable i urgent el model d’ordre públic” dels Mossos d’Esquadra, com el debat que es va fer amb la utilització de les pilotes de goma. En una atenció als mitjans a la seu del departament aquest dijous, ha assegurat que “una manifestació en ple segle XXI no pot acabar amb una persona lesionada de gravetat”, en al·lusió a la jove que ha perdut un ull a Barcelona, i que els aldarulls d’aquesta setmana no es poden repetir.

El conseller, per revisar el model d’ordre públic, s’ha ofert personalment a comparèixer a la Diputació Permanent del Parlament per explicar els fets i sotmetre’s a les preguntes dels diputats. Pel que fa a la jove de 19 anys que ha perdut un ull, ha explicat que els Mossos d’Esquadra han engegat una investigació interna per saber què ha passat i com ha passat, i aquesta investigació ha assegurat que serà “garantista i transparent”.

“Que Pablo Hasél estigui avui privat de llibertats és una injustícia”, però ha assegurat que aquests aldarulls no es poden tornar a repetir, i també ha mostrat solidaritat amb els Mossos que aquesta setmana han patit atacs. Ha reclamat que s’exerciti el dret a manifestació, perquè és un dret fonamental, “però que no es posi en perill per utilitzar-lo malament”, i ha demanat que la societat es manifesti de manera pacífica.