Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sàmper defensa que “ningú es mereix una falta de govern sòlid i fort”

|

- Publicitat -

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha defensat que “ningú es mereix una falta de govern sòlid i fort” després de les conseqüències de la pandèmia i les eleccions del 14-F en què per primera vegada es va superar la barrera del 50% de vot independentista. En un article publicat a ‘La Vanguardia’ sota el títol “Ningú s’ho mereix”, argumenta que la falta d’un acord seria “molt injust” per a totes les persones que estan “patint” per “haver obeït les urnes” i ha citat els presos i exiliats, així com també els qui van patir les conseqüències del 9-N. Segons Sàmper, el missatge del 14-F va ser precís: “fora retrets, projecte sòlid i un crit unànime en cada papereta: poseu-vos d’acord!”.

El conseller d’Interior creu que el poble català va ser “clar i contundent” a les passades eleccions del 14-F construint una “hegemonia independentista”. Així doncs, també ha remarcat que sense una victòria clara de cap dels tres partits independentistes el missatge dels ciutadans és que hi hagi un acord entre ells.

Publicitat

“La ciutadania no demana res més que l’obligada entesa entre els companys de les lluites compartides i deixar enrere les disputes estèrils, com recentment ens alertava Jordi Cuixart”, ha defensat Sàmper per després fer una crida a “no fer gran el senyor Aznar”. I, en aquest sentit, ha recordat les declaracions de l’expresident del govern espanyol en què va dir que abans que Espanya, es trencaria Catalunya. “De nosaltres depèn”, ha avisat Sàmper.

El conseller ha fet menció especial als polítics presos i exiliats per l’1-O, els gairebé 3.000 represialiats pel procés, els que van patir conseqüències judicials pel 9N, i als expresidents Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra, entre d’altres. Tots ells, segons ha dit, tampoc es mereixen que ara no hi hagi acord entre partits independentistes.

Et pot interessar  Els treballadors del Govern a l'exterior reclamen l'equiparació: “Demanem drets tan bàsics com una baixa per maternitat"

“Des de l’òptica de la justícia i l’equitat, resultaria molt injust que ara no fóssim capaços d’obeir el que han dit les urnes, quan tanta gent està patint precisament per haver-les obeït”, ha afegit.

Segons Sàmper, després de les “conseqüències devastadores” de la pandèmia en l’àmbit sanitari, econòmic i psicològic, ningú es mereix que no hi hagi un govern “sòlid i fort”. I ha afegit que tots els catalans, sigui quin sigui el partit que van votar, necessiten la fortalesa d’un govern capaç de “redreçar” els efectes de la covid i de dissenyar les polítiques que permetin el retorn a la normalitat.

“Un govern, en definitiva, que treballi des d’ara mateix per recuperar l’estabilitat emocional i econòmica, truncada des de principis del 2020”, ha insistit.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut