Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Salvador Illa demana discreció en les negociacions i confia “que les coses sortiran bé”

Expressa “respecte” per les decisions del poder judicial però també el demana per a les "facultats" del poder legislatiu

|

- Publicitat -

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha demanat discreció en les negociacions per arribar a un acord amb Junts per a la investidura de Pedro Sánchez, i confia “que les coses sortiran bé”. El socialista ho ha dit després d’exercir el seu dret a vot en la consulta del partit sobre el pacte amb Sumar i altres formacions per aconseguir la governabilitat. Sobre els pactes amb Sumar i ERC, en fa “una valoració positiva”. En referència a l’informe de la Guàrdia Civil que ha remés a l’Audiència Nacional i que situa Marta Rovira (ERC) com una coordinadora de Tsunami Democràtic, Illa ha volgut expressar “respecte” per les decisions del poder judicial, però també l’ha demanat per a les “facultats” del poder legislatiu.

Salvador Illa ha participat en la consulta a la militància socialista sobre els acords per a la investidura des del local de l’Agrupació del PSC a la Roca del Vallès, la seva localitat.

Publicitat

Després de dipositar la butlleta a l’urna, Illa ha manifestat que “els socialistes catalans són conscients de la importància de tenir un govern progressista i un govern que articuli aquesta Espanya real, que és plural i diversa”. “Per això estic convençut que el conjunt de la militància estarà a l’altura”, ha afegit.

Sobre l’estat de les negociacions amb Junts, el secretari del PSC ha tornat a reiterar la seva voluntat de mantenir “la màxima discreció i confiança en els equips negociadors” amb l’objectiu que “les coses arribin a bon port” perquè hi hagi “com més aviat millor un govern progressista”. En aquest sentit, Illa ha manifestat que això és el que van decidir els ciutadans en les darreres eleccions espanyoles.

Et pot interessar  Illa denuncia que Junts i ERC han estat deu anys governant "d'esquena als ajuntaments"

La ciutadania va dir sí a “un govern que continuï treballant de forma coherent per la convivència i la concòrdia a Catalunya, que és el que nosaltres defensem”, ha indicat. Precisament, Salvador Illa creu que els acords de governabilitat que han aconseguit amb ERC i Sumar “són acords que van en aquesta direcció”.

En ser preguntat per la coincidència de la filtració de la notícia sobre l’informe que la Guàrdia Civil ha remès a l’Audiència Nacional sobre el Tsunami Democràtic només un dia després del pacte amb ERC, no ha volgut entrar en detalls. Això sí, ha demanat “respecte” per les decisions del poder judicial. “Demano respecte també per a les facultats del poder legislatiu”, ha apuntat.

Precisament, el ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) es reunirà dilluns per debatre si fa una declaració institucional en relació amb l’amnistia que negocia el PSOE amb els partits independentistes.

Els militants socialistes han pogut respondre de forma telemàtica des de dilluns a la pregunta ‘Recolzes l’acord per formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d’altres formacions polítiques per aconseguir la majoria necessària?’. Es pot votar encara durant tot el dissabte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut