Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 956
La República

Salvador Illa deixarà dimarts el Gobierno per desembarcar a Catalunya

Pedro Sánchez anunciarà en les pròximes hores qui serà el seu substitut. El moviment podria erigir Miquel Iceta en ministre

Avatar
Agències 25/01/2021
Salvador Illa s'acomiadarà ja demà del Gobierno per centrar-se en la campanya electoral a Catalunya.

El ministre de Sanitat del govern espanyol, Salvador Illa, deixarà aquest dimarts el ministeri per centrar-se en la campanya electoral de les eleccions catalanes com a presidenciable del PSC. El president del Gobierno, Pedro Sánchez, donarà a conèixer el seu substitut en les pròximes hores, segons ha informat Moncloa. Si el moviment arriba ara és fàcil deduir que el Gobierno farà tot el possible perquè el TSJC mantingui en suspens el decret d’ajornament de les eleccions i, per tant, les eleccions s’acabin celebrant el 14-F en contra del parer del Govern, les autoritats sanitàries i la pràctica totalitat dels partits, que van consensuar-ne l’ajornament i fer-les el 30 de maig.

Si finalment, com s’especula, qui assumeix Sanitat és l’actual ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, podria passar a ocupar aquesta cartera. I no es descarta algun canvi més aprofitant la reestructuració. Dimecres el nou titular prendrà possessió.