Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Salut facilitarà la contractació d’estudiants d’Infermeria i Medicina per reforçar el sistema sanitari

L’alumnat farà funcions d’auxiliar sanitari sota la supervisió de professionals

Agències 23/12/2021
Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar atenent un pacient ingressat a l'UCI amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia.

El departament de Salut facilitarà la contractació d’estudiants dels graus d’Infermeria i Medicina per tal de reforçar el sistema sanitari davant la sisena onada de la covid-19. Hospitals i centres d’atenció primària, així com els d’atenció intermèdia o sociosanitària, podran incorporar a les seves plantilles alumnes dels dos últims anys d’Infermeria o Medicina que així ho sol·licitin.

El contracte haurà de preveure de forma expressa que les funcions que desenvoluparan els estudiants seran d’auxiliar sanitari, en qualitat de suport i sota la supervisió d’un professional de la salut, és a dir, en les mateixes condicions que fan les seves pràctiques clíniques.

L’alumnat que ho desitgi pot inscriure’s a la iniciativa a través del formulari difós per les seves facultats, i la seva petició serà gestionada per les diferents regions sanitàries en funció de les necessitats vigents. En només 24 hores, ja s’han rebut més de mil sol·licituds a la Direcció General de Professionals del departament de Salut, una “nova gran mostra de solidaritat en l’àmbit universitari amb el sistema de salut i la ciutadania”, ha indicat la conselleria en un comunicat difós aquest dijous.