Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Salut constata que el 14-F no va incrementar els contagis entre els membres de les meses

|

- Publicitat -

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha afirmat que no han detectat “cap diferència significativa” en el nombre de contagis per la covid-19 entre els membres de les meses electorals dels comicis del 14-F i la resta de la població catalana.

En una roda de premsa aquest dimarts juntament amb la sub-directora general de Promoció de la Salut de la Generalitat, Carmen Cabezas, Argimon ha destacat les “mesures ben implementades” per fer front a la pandèmia durant el procés electoral.

Publicitat

Per identificar la incidència del virus en les prop de 18.000 persones que van participar en la jornada electoral com a membres de les meses electorals han comparat les xifres de contagi amb un grup poblacional de control de la mateixa edat, gènere i lloc de residència.

Des del 14 de febrer i fins 15 dies després, s’han registrat 37 casos positius entre la població de les meses electorals (0,2%) en comparació amb els 43 casos positius de la població de control (0,23%).

A més, Argimon ha aclarit que aquests casos positius poden no haver-se infectat el dia de les eleccions i sí haver-ho fet al llarg d’aquests 15 dies, com també que la infecció “no necessàriament ha de venir” per un contacte el dia de les eleccions.

Et pot interessar  Albiach: "Només hi haurà Govern amb el vot dels comuns si l'habitatge és una prioritat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut