Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Salut alerta que entre 8 i el 10% de les persones que demanen cita per vacunar-se no s’hi presenten

Argimon: “l’oci nocturn reglat evitaria imatges com les de l’altre dia”

Agències 11/05/2021
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en una foto d'arxiu.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha lamentat que entre 8 i el 10% de les persones que demanen cita per vacunar-se no s’hi presenten. Ha fet “una crida” a què els ciutadans acudeixin o desprogramin les cites per no incrementar la feina del personal sanitari. Per altra banda, Argimon s’ha mostrat favorable a un “oci nocturn reglat” per “evitar” imatges com les que es van veure la nit del dissabte en què va decaure el toc de queda. El doctor ha destacat l’evolució positiva de les dades de la incidència de la covid-19 i ha apuntat que si bé considera “molt fàcil governar a cop de decret” cal “apel·lar més a la responsabilitat”.

Argimon ha explicat que la no assistència a les cites concertades de vacunació és “un problema seriós” perquè quan es descongela la vacuna de Pfizer té una vida útil de cinc dies.

“Per cada cita que no s’omple, els equips han de fer tres trucades per trobar una persona. Si no han vingut 500 persones, això vol dir 1.500 trucades que se sumen a la resta de feina que han de fer”, ha apuntat.

Oci nocturn

Sobre l’obertura de l’oci nocturn, Argimon ha dit que “és un dels sectors que més ha patit des del punt de vista econòmic”. Ha explicat que en la reunió que van mantenir divendres passat van parlar d’un calendari i una reobertura controlada.

Ha dit que obrir l’oci nocturn pot ajudar a “evitar” les imatges del dissabte passat. No obstant això, ha demanat tenir en compte que “no estem en una situació normal, estem encara en pandèmia, però hem d’anar normalitzant la situació, i això vol dir obrir controladament”.