Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Saliente lamenta la insistència de BComú amb el pacte amb Collboni: “El PSC no és d’esquerres en cap cas”

|

- Publicitat -

Toca reflexió i autocrítica dels cupaires. La CUP Barcelona s’ha quedat fora de l’Ajuntament de Barcelona i ha perdut els tres regidors amb els quals va irrompre el consistori l’any 2015. A més, -encara que el Ministeri de l’Interior hagi esborrat 56.000 vots a la CUP en aquestes eleccions municipals-, els anticapitalistes han perdut bona part dels seus votants en tot el territori, i també a Barcelona, de manera substancial. És per això que, la candidata per Barcelona, Anna Saliente, ha assegurat que primer s’ha d’analitzar “què és el que hem fet malament” fent una autocrítica de forma “pausada i en diferents assemblees” i poder treure’n “conclusions efectives”.

Per a Saliente, també s’ha d’analitzar “quin tipus d’oposició hem fet aquests quatre anys” i la “comunicació: com s’ha transmès el missatge”. Però en segon lloc, l’anticapitalista ha afirmat en una entrevista al 324 aquest dimarts que també s’ha de tenir en compte “el context que va més enllà de la campanya” i “la disputa molt ajustada entre ERC i BComú de les enquestes ha pogut situar vot útil entre aquestes dues forces”.

Publicitat

“El PSC no és d’esquerres en cap cas”

A la CUP Capgirem li preocupa “la insistència” de l’encara alcaldessa Ada Colau per pactar amb Collboni. “Un pacte que anomenen d’esquerres però el PSC no és d’esquerres en cap cas”. Amb tot, la número u ha subratllat que “ens preocupa molt aquest acostament i aquesta capacitat del PSC a condicionar els pactes”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut