La portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, està convençuda que l’exdirector de l’Incasòl Damià Cavet donarà “les explicacions que siguin necessàries” sobre la seva gestió del Hard Rock. Així ho ha dit en roda de premsa després que els Comuns li hagin demanat explicacions arran de l’informe dels serveis jurídics del Govern que s’ha fet públic. El document qualifica “d’anòmal” el contracte del 29 de juliol del 2016 entre l’Incasòl i el Hard Rock. “Sempre ha explicat a tort i a dret la gestió que ha fet”, ha afegit. D’altra banda, Sales ha considerat “poc seriós” que l’expresident de la Generalitat Pere Aragonès xifrés les possibles indemnitzacions en 50 milions i hi hagi un document del 2023 que les situï al voltant dels 10 milions.
La portaveu de Junts al Parlament també ha criticat la modificació legislativa que va aprovar el Parlament i que reverteix els beneficis fiscals del Hard Rock. Es tracta, segons ha dit, de “canviar les regles de joc al mig de la partida”. I ha alertat que aquesta decisió pot posar en risc no només aquesta inversió del Hard Rock sinó també inversions futures. “El Hard Rock és el preu que ha hagut de pagar Illa per ser president de la Generalitat”, ha afegit.
El Govern de Salvador Illa ha enviat a la CUP un document amb 38 pàgines, del novembre del 2023 quan Aragonès era president, després que el grup parlamentari que lidera Laia Estrada demanés a finals de gener una còpia de l’informe del Gabinet Jurídic de la Generalitat relatiu al cost d’aturar el projecte del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou. Aquest document “no considera que pogués prosperar una eventual reclamació per lucre cessant” per part de l’empresa, però sí que apunta que “es podria fer valer un dany emergent pel que fa a les despeses efectuades”. Segons el document, això consistiria en les fiances, que han xifrat en 10 milions d’euros.
En els arxius del Gabinet Jurídic, però, hi ha un altre document que fa una estimació de la indemnització per dany emergent i lucre cessant on s’estima el cost de la responsabilitat patrimonial entre els 37,4 i els 50 milions d’euros. Aquests 50 milions és la xifra que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia fet referència en alguna ocasió.