Dilluns, 25 d'octubre de 2021 - Edició 1187
La República

Sala-i-Martín ironitza sobre Valls i la seva fugida a Menorca per passar el confinament

L’economista es pregunta si Valls segueix cobrant 95.000 euros mentre és a Menorca sense fer res

Àlex Huguet
Àlex Huguet 16/04/2020
Manuel Valls en una foto d'arxiu, ha tornat a França tot i ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

La feina de Manuel Valls com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona segueix sent pràcticament un misteri a banda de quatre contactes per seguir mantenint la seva posició. El diari francès Equinox Magazine, explica en un article que Valls està passant el confinament de l’epidèmia a les Illes Balears des del 12 de març. En concret, es troba a l’illa de Menorca, on la seva dona és propietària d’una casa. Segons explica a la revista, el regidor diu que s’ha reunit dues vegades amb Colau, telemàticament, i segueix mantenint contacte amb el primer diputat socialista, Jaume Collboni. D’altra banda, si que l’ex candidat a l’alcaldia de Barcelona estarà present a la sessió plenària de l’alcaldessa el proper 17 d’abril, sempre per videoconferència. 

En resum, Manuel Valls es pren com unes vacances el confinament, aprofitant la tranquil·litat de Menorca. La revista també veu molt probable que Valls acabi per tornar al panorama polític francès, ja que la crisi del Covid-19 podria obrir la porta a un govern d’unitat nacional on hi podria entrar la nova esquerra “Vallsienne”. 

Aquesta manca d’activitat política de Valls contrasta amb els suposats 95.000 euros que segueix cobrant mentre no aporta absolutament res a l’Ajuntament de Barcelona. L’economista Xavier Sala-i-Martin ha fet un missatge a Twitter on es pregunta què està fent Valls pels ciutadans de Barcelona, i si està “utilitzant la seva experiència per aconseguir tests o mascaretes”.