Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

S’admet a tràmit la querella contra Alba Vergés en què se l’acusa d’haver retardat la vacunació de la Guardia Civil

L’exconsellera de Salut ha afirmat que “sempre van fer el que tocava per protegir la gent amb vacunes” i ha dit que les acusacions eren “absurdes i sense fonaments”, ja que “l’únic impediment van ser les incoherències de l’Estat amb la vacuna Astra Zeneca”

Redacció 01/08/2021
Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa el 22 d'abril del 2020

L’exconsellera de Salut, Alba Vergés, rep una querella a la seva contra, al Jutjat de Barcelona, en què se l’acusa de no haver vacunat amb prou celeritat als membres de la Guardia Civil. El retard en la vacunació, presumptament, hauria estat suficient per acusar-la d’un delicte de discriminació contra la seguretat laboral. Vergés va donar un tracte preferent als cossos policials, atès que van ser considerats essencials per a la gestió de la COVID-19.

L’actual vicepresidenta del Parlament de Catalunya ha valorat aquesta acusació. En una piulada al seu canal ha qualificat d'”absurda i sense fonaments” les acusacions que ha rebut i ha comentat que “l’únic impediment que vam trobar van ser les incoherències de l’estat amb les decisions sobre la vacuna d’Astra Zeneca“, de manera que ha afirmat que va prendre les decisions necessàries en funció de la informació que tenia, a causa de la inconsistència de les decisions de l’Estat amb aquestes vacunes.

“Sempre vam fer el que tocava per protegir la gent amb vacunes.” ha conclòs.