Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

S’acaba la persecució: arxiven 7 de les 8 denúncies contra els docents que van parlar de l’1-O en un institut de Sant Andreu de la Barca

|

- Publicitat -

L’Audiència de Barcelona ha arxivat definitivament 7 de les 8 denúncies contra els professors de secundària de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat), que estaven acusats de delicte d’odi, contra la integritat moral i contra les institucions, per parlar del referèndum de l’1-O i de les càrregues policials, segons ha avançat ‘El Punt Avui’.

Un total de vuit professors estaven acusats d’haver menyspreat alumnes que eren fills de guàrdies civils després de l’1-O, motiu pel qual se’ls va obrir una investigació i se’ls van atribuir els delictes citats anteriorment. Malgrat que el 2019 el jutjat d’instrucció va arxivar tots els casos, tant la fiscalia com l’acusació particular ho van recórrer.

Publicitat

Ara, però, l’Audiència de Barcelona ha ratificat l’arxivament de set de les vuit causes, posant així punt final a la persecució que aquests docents pateixen des del 2017 per part de l’espanyolisme; no obstant això, insta el jutjat a reobrir una de les causes. Els afectats, tal com ha pogut saber l’ACN, es reuniran aquest dimarts per valorar les resolucions judicials.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut