Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Sabater reclama que els grups no facin un “ús partidista” de la comissió d’estudi del model policial

La diputada de la CUP ha afirmat que cal “valentia” per afrontar el debat sobre el model policial català

Agències 03/11/2021
La presidenta de la Comissió d’Estudi sobre el Model Policial, Dolors Sabater (CUP-NCG), durant la seva sessió constitutiva al Parlament, el 3 de novembre de 2021

La diputada de la CUP, Dolors Sabater, ha demanat als grups parlamentaris que no facin un “ús partidista” de la comissió d’estudi sobre el model policial que ha constituït el Parlament aquest dimecres.

Sabater ha estat escollida com a presidenta de la comissió per 10 vots a favor, 3 en contra i 1 en blanc. Sabater ha manifestat la voluntat de celebrar una primera sessió de treball abans d’acabar l’any i ha dit que, en el moment polític actual, cal “valentia” per afrontar el debat sobre el model policial. El Parlament també ha constituït aquest dimecres la comissió d’estudi sobre la protecció del Delta de l’Ebre i la comissió d’estudi sobre la salut mental i les addiccions.

“Tots som conscients que aquesta comissió és molt important. Té una complexitat especial i respon a una demanda social i majoritària. Estem en un moment polític que cal valentia per afrontar un debat que tenim al Parlament”, ha afirmat Sabater just després de ser escollida presidenta.

Segons Sabater, la comissió d’estudi és “l’eina més adequada” i ha demanat als partits que es prenguin els treballs amb “la seriositat que requereix”. Pau Morales (ERC) ha estat escollit vicepresident de la comissió i Mercè Esteve (JxCat), secretària.

També s’ha constituït la comissió d’estudi sobre el Delta de l’Ebre. En aquest cas, el diputat d’ERC Lluís Salvador n’és el president, Sílvia Romero (PSC) n’és la vicepresidenta i Irene Negra (JxCat), la secretària.

Finalment, el Parlament ha constituït la comissió d’estudi sobre salut mental i addicions. La diputada de JxCat Titón Laïlla en serà la presidenta; Assumpta Escarp (PSC), la vicepresidenta; i la diputada d’ERC Alba Vergés, la secretària.