Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

Rússia estudia declarar Meta com una organització extremista per vetar l’accés a Facebook i Instagram

|

- Publicitat -

Meta farà una excepció a les regles de Facebook i no suprimirà els missatges hostils que s’emetin cap a l’exèrcit ni cap als dirigents russos, segons informa 324. La companyia de la famosa xarxa social permetrà que, en països com Rússia, Ucraïna i Polònia, es publiquin missatges d’odi que demanin la mort a Vladímir Putin o al president bielorús, Aleksandr Lukaixenko.

Publicitat

On és el límit? Segons Reuters, que ha tingut accés a correus interns, no serà permès fer crides a la violència contra la població civil russa. La reacció del Kremlin no s’ha fet esperar i el portaveu, Dmitri Peskov, s’ha mostrat perplex: “Espero que no sigui veritat. Però si és així, demanarem de la forma més ferma que aquesta empresa aturi la seva activitat”.

De fet, recentment s’ha fet públic que l’advocacia de l’estat russa ha proposat declarar Meta una organització extremista. En cas de tirar endavant, es permetria restringir l’accés a les seves xarxes com Facebook o Instagram a Rússia.

Pel que fa a les protestes russes contra la guerra i el govern, Peskov treu ferro i assegura que “un rus de veritat no pot sentir avergonyit de ser rus”.

Rússia restringeix l’accés a Instagram

A partir d’aquest divendres l’accés a Instagram a Rússia queda restringit. Des del govern rus, acusen la xarxa social de difondre crides a la violència contra el país i els seus habitants en relació amb el conflicte amb Ucraïna, segons informa 324. Instagram té uns 63 milions d’usuaris al país i és molt popular entre la població de Rússia, especialment entre els més joves.

Et pot interessar  VÍDEO | Catalanofòbia en estat pur: el 'Diari de Tarragona' acomiada l'humorista Faro per una vinyeta defensant la immersió lingüística
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió