Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Rússia confirma l’enfonsament del seu vaixell de guerra Moskva, negant un atac ucraïnès

|

- Publicitat -

El Ministeri de Defensa rus ha confirmat l’enfonsament al Mar Negre del seu vaixell de guerra Moskva, un dels tres d’aquest tipus que té l’exèrcit rus, informa l’agència Interfax. Ucraïna ha assegurat aquest matí que havia tocat la nau amb els seus míssil des de la costa, però el Kremlin ha afirmat que hi havia hagut un incendi a bord a causa d’una detonació de municions. Durant el dia no quedava clar si el vaixell s’havia enfonsat o no, amb Ucraïna afirmant que sí i Rússia assegurant que estava essent remolcant cap a un port rus per ser reparat. Precisament, el Ministeri de Defensa rus ha admès ara que, mentre era remolcada, la nau ha perdut l’estabilitat enmig d’una tempesta pels danys soferts per l’incendi i s’ha enfonsat.

La tripulació del creuer, uns 500 mariners de l’exèrcit rus, havien estat evacuats prèviament a causa de l’incendi a altres vaixells de la flota russa al Mar Negre, segons ha explicat el Ministeri de Defensa del Kremlin.

Publicitat

La nau va ser botada al mar el 1979 des de la planta naval Nikolaev. Entre d’altres, estava armada amb 16 míssils antivaixell amb un abast de 700 quilòmetres i sistemes de defensa aèria de llarg abast.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut