Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Rufián també fica cullerada contra Buch: “No, no és el ‘Polònia'”

Se suma així a les crítiques d’Ada Colau contra el conseller i les 1.714.000 mascaretes que ha rebut Catalunya per part del Gobierno

Redacció 13/04/2020
Pla mitjà del portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, assegut a un esmorzar informatiu de Fòrum Europa a Madrid, el 3 de març del 2020 (horitzontal)

El portaveu d’ERC al Congrés ha criticat les declaracions del conseller d’Interior, Miquel Buch, sobre l’enviament per part del govern espanyol de 1.714.000 mascaretes a Catalunya. “No, no és el ‘Polònia'”, ha estat el breu missatge que ha publicat Rufián acompanyant el vídeo de la intervenció del conseller. El portaveu d’ERC ha fet referència així al programa satíric de TV3 que imita diversos representants polítics. Buch ha dit aquest dilluns en roda de premsa que el número de mascaretes “no és casualitat” sinó que fa al·lusió a la “xifra simbòlica” de 1714. Segons Buch, la tria s’ha fet per “riure’s a la cara” dels catalans.

La de Rufián no ha estat l’única crítica que ha rebut el conseller. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, l’ha titllat de “fanàtic” i ha exigit una rectificació del Govern.