Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Rufián puja la tensió entre JxCat i ERC criticant les declaracions de Budó: “Nefastes, no les comparteixo”

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha considerat “imprudent” que l’espai per abordar la reconstrucció sigui una comissió parlamentària: “La millor manera que un tema mori és fer una comissió parlamentària”, ha dit aquest dijous al matí en una entrevista a TVE. Segons Rufián, és “una pena” perquè “un tema tan enorme” s’hauria d’abordar en un altre espai i no “com si fos qualsevol altre tema”. Tanmateix, Rufián ha dit que “segurament” hi seran igualment però ha opinat que s’haurà de reconduir: “La realitat ens passarà per sobre”, ha dit. D’altra banda, el republicà ha rebutjat les declaracions de la portaveu del Govern, Meritxell Budó: “Nefastes, no les comparteixo. A mi no m’escoltaran mai dir alguna cosa així”.

Budó va afirmar que una Catalunya independent hauria gestionat millor la crisi del coronavirus i no s’haurien produït tantes morts. Rufián ha tornat a criticar que l’Estat hagi optat per la “recentralització” que veu “cada cop més absurda” i ha opinat que cal començar ja a fer una desescalada “asimètrica”.

Publicitat

Tot i això i la “bunquerització” que retreu a l’executiu espanyol, Rufián ha dit que ERC “intentarà ser el màxim responsable possible fins al final”. Rufián ha recordat que la proposta per a la reconstrucció va començar “malament” amb la proposta de reeditar els Pactes de la Moncloa, els ha tornat a rebutjar i ha insistit en uns pactes integrals per a la vida.

Et pot interessar  Aragonès i Ayuso protagonitzen al Senat l'enfrontament per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut