Dimarts, 29 de setembre de 2020 - Edició 796
La República

Rufián proposarà reactivar la taula de diàleg sobre el conflicte polític durant la reunió amb Sánchez

El portaveu d’ERC al Congrés considera una “trampa” dir que ara no toca parlar del procés

Avatar
Agències 17/04/2020
El portaveu d'ERC al Congres, Gabriel Rufián, aquest dimecres 15/4/2020 a la sessió de control del Congrés dels Diputats (horitzontal)

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha explicat en una entrevista a ‘Ser Catalunya’ que es reuneix telemàticament amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest divendres amb la intenció de reactivar dues taules que, segons apunta, el seu partit ja va pactar amb el Gobierno. D’una banda, la taula de diàleg sobre el conflicte polític i, d’altra banda, una taula de partits per recuperar els drets civils i socials que ara, segons ha apuntat, se’n diu de reconstrucció. Segons Rufián, és una “trampa” dir que ara no toca parlar del procés i ha defensat que s’ha de parlar de renda mínima, d’atur i del desconfinament però també del conflicte polític, “un gran elefant que continua a l’habitació”, segons ha afegit.

El portaveu d’ERC al Congrés s’ha referit a les dues taules que el seu grup va pactar amb el govern espanyol per a la investidura. D’una banda, l’espai de diàleg sobre el conflicte polític i, d’altra banda, la taula entre partits que en principi era entre ERC, PSOE i Podem però que ara, segons ha dit, s’obre a la resta de partits. “Dèiem que era una taula per a la recuperació de drets civils, socials i econòmics perduts pel govern de dretes i ara diem que és de reconstrucció. Anem amb la intenció de reactivar les dues taules pactades amb el govern espanyol”, ha afegit.

Segons Rufián, ERC té molt clar que “les banderes no curen ni alimenten” però hz avisat que si es vol obrir un nou temps i parlar de tenir un país millor això és “incompatible” amb tenir polítics “innocents” a la presó.

Rufián ha explicat que el seu partit vol aprofitar l’oportunitat per “arrossegar-los a polítiques per a la gent, per a la reconstrucció i per pal·liar la crisi més bèstia de la història”.

Relacionats