Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Rufián: “Per aturar la dreta i la ultradreta de veritat no serveix una esquerra de mentida”

El cap de llista d'ERC avisa que el 23-J no és una festa de la democràcia: "Ens hi juguem drets humans"

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC per Barcelona el 23-J, Gabriel Rufián, ha llençat un crit d’alerta i ha avisat que “per aturar la dreta i la ultradreta de veritat no serveix una esquerra de mentida”. “Votar Esquerra en aquestes eleccions significa combatre el feixisme i frenar l’Espanya negra de PP i Vox. Però també significa aturar l’Espanya grisa de PP i PSOE, i obligar a fer coses a l’Espanya ‘rojiparda’ de PSOE i Sumar”, ha afegit Rufián aquest dissabte en l’acte de presentació de la candidatura d’ERC a Barcelona, a la plaça de les Dones del 36. De fet, el número 1 republicà al Congrés ha volgut deixar clar que el 23-J no serà una clàssica festa de la democràcia. “En aquesta ocasió ens hi juguem drets humans”, ha sentenciat Rufián.

“Cal votar barricades de resistència en aquestes eleccions. Molts de nosaltres som conscients que ens ho juguem tot, fins i tot la llibertat”, ha continuat el cap de llista d’ERC per Barcelona. “Votar Esquerra significa més que mai combatre el feixisme policial, judicial i mediàtic”, ha assenyalat Rufián, que ha anat un pas més enllà i ha afirmat que “quan el feixisme pensa i imagina el seu enemic, pensa i imagina en les sigles d’ERC”. “I qui tingui algun dubte, només cal que passegi amb mi cinc minuts per Madrid”, ha ironitzat el cap de llista d’ERC al Congrés, que ha recalcat que els propers comicis del 23-J “marcaran el que succeirà en els propers 40 anys”.

Publicitat

“Avui estem cara al sol físicament, però hi haurà qui ens voldrà posar cara al sol literalment”, ha etzibat Rufián. “Només l’independentisme català i basc pot obligar el PSOE a no mirar a la seva dreta, com sempre fa”, ha reflexionat en veu alta el número 1 d’ERC al Congrés pel 23-J, que ha defensat la tasca política dels republicans a la cambra baixa espanyola. “Nosaltres hem votat sempre a canvi de drets, i no a canvi de res com critiquen alguns”, ha respost Rufián. “És molt fàcil comentar des de la tribuna. Si juguen tant bé, que baixin amb nosaltres a lluitar contra aquest equip terriblement poderós”, ha comentat el cap de llista d’ERC en un missatge velat als socis independentistes.

Et pot interessar  Capella lamenta que la falta de pressupost impedirà iniciar els 1.700 pisos socials compromesos a Barcelona

Finalment, Rufián ha interpel·lat directament els votants en aquestes properes eleccions generals del 23 de juliol. “Si votes el mateix que l’amo de Mercadona, qui s’equivoca? I si votes el mateix que Felipe González, Alfonso Guerra, Lambán o Garcia Page? Qui s’està equivocant, ells o tu?”, ha conclòs el cap de llista d’ERC al Congrés. Per la seva banda, la número 2 d’ERC, Teresa Jordà, ha reivindicat ERC com “l’únic partit net de corrupció que pot defensar i protegir Catalunya”. “I ho hem de fer en un moment molt difícil, on el neofranquisme amenaça de governar les nostres vides”, ha alertat Jordà.

“I també volem protegir Catalunya d’aquells que es posen de perfil, que van aplaudir el 155 i perpetren aquesta repressió“, ha afegit l’exconsellera d’Agricultura, que ha posat sobre la taula el fet que ERC ha estat “l’únic partit independentista que ha aconseguit més independentistes”.

Elisenda Alamany anuncia que s’ha afiliat a ERC

La regidora d’ERC a Barcelona i número dos de Maragall a les municipals, Elisenda Alamany, ha estat l’encarregada de presentar l’acte a la plaça de les Dones del 36 i ha aprofitat per anunciar la seva flamant militància a ERC. “Fa quatre anys que treballo intensament per Barcelona i aquesta Esquerra Republicana, ha estat casa meva. Agraeixo molt a Marta Rovira i a Ernest Maragall que hagin signat la meva subscripció per ser militant i m’acompanyin en aquest pas, i a Oriol Junqueras per convèncer-me. Orgullosa d’afiliar-me a Esquerra Republicana”, ha valorat Alamany, anteriorment dirigent i portaveu parlamentària d’En Comú Podem.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut