Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rufián i Vilalta excusen Junqueras defensant que ara s’aposti per la via de la negociació

|

- Publicitat -
El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha defensat que els pronunciaments del líder dels republicans, Oriol Junqueras, sobre els indults i la via unilateral no impliquen un canvi de posicionament d’ERC. Rufián ha subratllat que “tothom ha d’entendre el que suposa passar tot el dia en una cel·la”. “Ha verbalitzat coses que portem dient ja fa moltíssim temps” i amb les quals ERC ha aconseguit “victòries electorals”, ha dit Rufián aquest dimarts al matí en una entrevista a TVE. “Canvis pocs”, ha afirmat, ja que “fa molt temps” que ERC i Junqueras aposten “per la via de la política, el diàleg i l’entesa”.
D’altra banda, la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha assegurat que l’acord amb la CUP és “vàlid i vigent” i que no ha quedat modificat per l’article d’opinió del president dels republicans, Oriol Junqueras. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Vilalta nega que el seu partit renunciï a fer la independència a través de la via unilateral i explica que es tracta de posar “l’accent” en aquest moment al fet que la via negociada és la “més oportuna”. En aquest sentit, ha negat que l’article de Junqueras sigui una esmena a la ponència política que el partit va aprovar en el seu últim congrés i en la què no es descartava cap via democràtica, tampoc la unilateral.
Et pot interessar  El TC desestima el recurs d'empara de Junqueras contra la decisió de la JEC de no deixar-li acatar l'acta d'eurodiputat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut