Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rufián es presenta com a candidat a l’alcaldia de Santa Coloma: “Ser independentistes no ens fa millors catalans”

|

- Publicitat -

Esquerra Republicana de Catalunya celebra aquest diumenge l’acte de presentació de Gabriel Rufián, actualment portaveu del partit al Congrés dels Diputats, com el seu candidat a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet per a les eleccions municipals del proper maig.

En l’acte hi han assistit unes 400 persones i ha tingut lloc a les 11.30 hores al Parc d’Europa del municipi. Ha comptat amb la intervenció del president d’ERC, Oriol Junqueras, Joan Tardà, el mateix Rufián i ha estat presentat per Laura Fa. L’acte representa un nou pas en el retorn de Rufián a la seva ciutat natal després que el 10 passat d’octubre se n’oficialitzés la candidatura.

Publicitat

En el tret de sortida de l’acte, Fa, ha manifestat que “Rufián és la persona ideal per presentar-se a l’alcaldia de Santa Coloma” i manifesta que “a Santa Coloma hi ha ara 3 regidors d’ERC que mantenen una petita flama, que aviat esperem que es converteixi en una foguera”: “Jo sóc de Junqueras”, manifesta. Per la seva banda, Joan Tardà celebra que estan “guanyant la batalla ideològica del republicanisme” i detalla que des de la formació estan orgullosos de la feina feta: “Hem de construir un camí molt ample perquè hi càpiga molta gent, gent diferent. Guanyarem si sumem”: “Hem de tenyir de groc l’àrea metropolitana”.

Per la seva banda, Gabriel Rufián ha manifestat: “Vinc de passar fred al pis de la meva àvia als blocs de colors de Singuerlín; si es necessita molta més democràcia perquè el fill d’una cosidora arribi a l’ajuntament de Santa Coloma, omplim Santa Coloma de democràcia” i afegeix “Hem de repartir carnets de patriota o hem de parlar el que comparteix la majoria de la gent d’aquest país i d’aquesta ciutat?”. El líder republicà defensa que esquerra són d’un partit “d’ordre, d’ordre republicà”. Rufián conclou: “Jo sóc independentista i republicà. Però ser independentistes no ens fa millors catalans”.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts

Finalment, Junqueras ha declarat: “Som conscients que no sempre hem sabut representar el sentit majoritari de la nostra societat, però ara ha arribat l’hora d’Esquerra Republicana” i continua dient “la presó d’alguns dels nostres forma part del camí cap a la llibertat col·lectiva d’aquest país”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut