Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rufián creu que no va haver-hi “mala fe” a La Moncloa en ajornar la taula de diàleg

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, creu que La Moncloa no va actuar amb “mala fe” quan, inicialment, va decidir ajornar fins a després de les eleccions catalanes la taula de diàleg que havien pactat amb els republicans, una decisió que va rectificar tot just unes hores després.

“Van fer una lectura equivocada. Només els faltava informació”, ha defensat Rufián en una entrevista a la Cadena SER, que ha recollit Europa Press, en la qual ha celebrat que es pogués solucionar i que s’hagi respectat un espai de diàleg importantíssim.

Publicitat

Va ser precisament l’empipament d’ERC el que va portar l’executiu de Pedro Sánchez a rectificar la seva posició inicial i a anunciar que finalment sí que es constituiria la taula amb el Govern abans dels comicis.

En una primera nota, l’executiu central va manifestar que esperava “poder iniciar el diàleg” quan s’haguessin celebrat els comicis a Catalunya i quan s’hagués constituït el nou Govern, un anunci que ERC no va trigar a denunciar perquè ho considerava un incompliment flagrant del seu acord d’investidura amb el PSOE.

“La part negativa és que ens en vam assabentar per la premsa. Ja era una mala manera de començar”, ha apuntat el polític català, que es va reunir dijous amb Pedro Sánchez per traslladar-li el malestar dels sobiranistes amb la seva decisió.

“Crec que La Moncloa fa una lectura equivocada i considera que s’ha d’ajornar tot. Els faltava informació i vam voler ser útils i reivindicar els pactes”, ha assenyalat.

Amb tot, el portaveu d’ERC ha rebutjat oferir gaires detalls sobre les hores que van transcórrer entre les dues versions del Govern central, perquè això portaria a un bucle en el qual es generaria “moltíssim soroll”.

Et pot interessar  La fiscalia no veu indicis de delicte en la denúncia contra Begoña Gómez

Rufián tampoc no ha volgut pronunciar-se sobre els terminis en què ha de moure’s la taula: “Convé recordar que no s’ha constituït perquè els gabinets dels presidents estan parlant. Això ja és positiu, i seria irresponsable posar-hi més pressió”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut