Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rufián assegura el compromís d’ERC amb el blindatge del català a la llei audiovisual

|

- Publicitat -

El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha avisat que els republicans seran “inflexibles” per garantir el blindatge del català a la llei audiovisual acordat amb el PSOE a canvi de no presentar esmena a la totalitat als pressupostos generals de l’Estat encara que ha admès que no hi ha “cap” garantia que els socialistes acabin complint. “En política ets el que aconsegueixes” i “el PSOE és el PSOE, no fa, se l’ha d’obligar a fer”, ha dit Rufián aquest dimecres al matí en una entrevista a Catalunya Ràdio. El líder d’ERC a Madrid ha defensat que cal “fer-se càrrec de la realitat” i negociar amb els socialistes intentant tenir “tota la força” possible perquè l’alternativa és el “no-res”.

Rufián ha instat el PSC i els comuns a “ajudar” en el blindatge del català en la llei audiovisual. “Tant de bo ERC estigui una mica més acompanyada en aquesta negociació”, ha dit Rufián, que ha insistit que “s’agrairia una mica més d’ajuda” per part dels socialistes catalans i En Comú Podem.

Publicitat

Rufián ha apuntat que la llei audiovisual es podria aprovar abans que els pressupostos generals de l’Estat i ha remarcat que els republicans han pactat que la negociació vagi “en paral·lel”, ja el tema de la llengua és un “punt nuclear”.

El líder d’ERC a Madrid ha insistit que l’acord amb el PSOE passa perquè els republicans siguin els que fixin la quota de català a la llei audiovisual i ha explicat que ERC va estar a “15 minuts” de presentar una esmena a la totalitat, ja que el “PSOE no es creia” que estiguessin disposats a fer-ho.

Et pot interessar  El Parlament rebutja tramitar els pressupostos pactats entre Govern i PSC pel veto dels comuns al Hard Rock

“Sempre serem el millor soci del poble de Catalunya” i negociar “no ens fa menys res, ens fa més útils”, ha defensat, i ha recordat que l’alternativa a la coalició de PSOE i Unides Podem són PP i Vox. Rufián ha criticat que el PSOE “jugui” amb aquesta “por”, però ha dit que cal “ser-ne molt conscients”.

Taula de diàleg

Rufián ha tornat a defensar que cal “aïllar” la taula de diàleg d’altres debats i ha criticat que JxCat parli amb el PSOE de pressupostos, però “es negui a parlar amb el PSOE per un conflicte polític”. “El nostre compromís amb el diàleg és granític”, ha assegurat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut