Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 717
La República

Rufián adverteix Sánchez que la taula de diàleg “va lligada” a tota “l’estabilitat de la legislatura”

El portaveu d’ERC al Congrés insisteix que el Gobierno ha de respectar el “pacte subscrit” amb ERC

Redacció
Redacció 12/02/2020
Gabriel Rufián fent unes declaracions per mitjans espanyols

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha reiterat aquest dimarts al president de l’Executiu, Pedro Sánchez, que la taula de diàleg i de negociació entre Gobierno i Govern per abordar el conflicte polític està “lligada a tota l’estabilitat de la legislatura”, a més de dependre del suport de la formació per aprovar els Pressupostos Generals de l’Estado.

En aquesta línia, ha fet incís en què el Gobierno ha de complir el “pacte subscrit” amb ERC. “S’ha de respectar i va lligat no solament als Pressupostos General de l’Estado sinó a tota l’estabilitat de la legislatura”, ha manifestat en una entrevista a RNE.

Així mateix, ha subratllat que la legislatura està “lligada” als acords que els socialistes van arribar amb les diferents forces polítiques que van permetre desbloquejar la investidura.

“No ho diem com una amenaça ni línia vermella”, però “han de complir-se els acords subscrits. Això passa per respectar i salvaguardar la taula de diàleg i la negociació que hi ha subscrita”, ha conclòs.

Relacionats