Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Rubiales s’enquista a la RFEF i rebutja dimitir

El president de la RFEF fa un retrat perfecte del masclisme en el món del futbol traient ferro a l'agressió comesa, culpant la víctima i victimitzant-se a ell mateix

|

- Publicitat -

La pressió política, social i internacional no ha estat suficient perquè el polèmic president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luís Rubiales, dimiteixi després d’haver petonejat a la força la campiona del món i jugadora del Barça Jennifer Hermoso. Contra tot pronòstic, ja que segons s’havia filtrat a la premsa Rubiales es preparava per presentar la seva dimissió aquest divendres durant l’assemblea extraordinària de la RFEF, el líder de la RFEF ha fet un vergonyós discurs en el qual s’ha erigit en víctima del “fals feminisme” i d’un intent d'”assassinat social” contra la seva persona.

El màxim dirigent del futbol espanyol ha deixat ben clar que no dimitirà, repetint-ho diverses vegades, entre els aplaudiments del públic i de l’actual entrenador de la selecció femenina, Jorge Vilda. Malgrat que la futbolista agredida va exigir “mesures exemplars” contra Rubiales i la defensa dels “valors de la igualtat” a través del seu sindicat FutPro, Rubiales ha ignorat les seves paraules al·legant que no hi ha cap motiu per la seva dimissió.

Publicitat

“Què és el que he fet? Un petó consentit? No dimitiré”, ha insistit. De fet, ha justificat que va ser Hermoso qui “el va aixecar en braços” i “el va acostar al seu cos”. Després, segons Rubiales, li va preguntar a la futbolista si volia “un petó”, que ella va respondre amb un “d’acord”, tot i que en les imatges difoses no s’aprecia pràcticament diàleg i se’l veu a ell apropant el cos de la futbolista per a petonejar-la. “És el mateix petó que hauria fet a les meves filles”, ha assegurat, obviant el paternalisme implícit d’aquesta frase i que les jugadores, dones adultes, no han de ser tractades com les seves filles.

Et pot interessar  La justícia investiga si Gerard Piqué va pagar a Rubiales des de comptes andorrans

Durant l’assemblea extraordinària, Rubiales ha argumentat que “la llei ha d’emparar” i que no hi ha cap motiu per la seva dimissió. “En el petó no hi havia ni desig ni cap posició de domini“, ha asseverat Rubiales, que també ha criticat que els mitjans estiguin venent un relat “dominat pel fals feminisme”, que és “una gran xacra en aquest país”. El petó, segons Rubiales, va ser “espontani, mutu, eufòric i consentit”, malgrat que la jugadora, després de la celebració de la victòria, va assegurar en un vídeo difós per les xarxes que “no li havia agradat”.

“Des de fa cinc anys van a per a mí per tot, per terra mar i aire”, ha dit Rubiales apuntant al president de la Lliga, Javier Tebas, que ha denunciat “l’acarnissament constant” per aquesta acció. “No m’importa, perquè sé la veritat”, s’ha excusat.

D’altra banda, Rubiales ha assegurat que emprendrà accions legals contra aquells que l’han “assassinat públicament”. En concret, ha carregat contra la líder de Sumar, Yolanda Díaz, després que la seva formació presentés dimarts una denúncia per infracció greu contra el president davant el Consell Superior d’Esports (CSD). Així mateix, també ha lamentat les acusacions d’altres polítics, com la ministra d’Igualtat, Irene Montero; la secretaria general de Podemos, Ione Belarra; i el diputat de la mateixa formació, Pablo Echenique.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut