Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rovira també és partidària de posar fre a la taula de diàleg després del ‘Catalangate’

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha afirmat des de l’exili a Suïssa en una entrevista a ‘Nació digital’ que la taula de diàleg “no pot continuar com estava previst” després de l’escàndol d’espionatge a polítics i personalitats de l’independentisme batejat com ‘Catalangate’. Rovira coincideix amb el president del Govern, Pere Aragonès, en què cal exigir “garanties” i “responsabilitats” a PSOE i Podem per recuperar una confiança mínima que permeti reprendre la negociació. També com Aragonès, demana posar el focus en aquesta denúncia, més que en les diferències estratègiques que l’independentisme ha exhibit avui mateix al Parlament europeu en boca de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras a l’entorn de com actuar a partir d’ara.

Rovira hauria estat espiada amb el programari Pegasus a partir del 2020 però la dirigent republicana no dubta que a hores d’ara “segur que ja tenen algun nou programari que encara no hem pogut detectar”. La secretària general d’ERC no dubta a assenyalar el Ministeri de Defensa i els serveis d’intel·ligència espanyols com els responsables de l’espionatge.

Publicitat

Però davant d’aquest escenari, Rovira coincideix amb Junqueras en què cal mantenir viva la negociació, per bé que la taula de diàleg “no pot seguir com estava previst que seguís”. Per això afirma que ERC exigirà “garanties i condicions” perquè la negociació “es doni de la millor manera per obtenir els millors resultats”.

En aquest sentit, Rovira creu que ERC “té força per fer això”, perquè el govern espanyol “no té una majoria alternativa al Congrés dels Diputats”.

Et pot interessar  Estrada: "Malgrat que ERC i Junts es tiren els plats pel cap sobre la unitat, han mirat més al PSC que a la CUP"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut