Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Rovira constata que hagués estat més oportuna una negociació conjunta d’ERC i Junts per l’amnistia

La secretària general d'ERC espera que millori la coordinació entre els partits independentistes passada la investidura de Sánchez 

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha defensat que la llei d’amnistia no va de persones ni tampoc no es fa per a determinades persones. “Ho prohibeix l’ordenament jurídic”, ha constatat en una entrevista a RTVE, tot afegint que “si volem una llei no impugnada fàcilment hem de ser molt curosos”. En aquest sentit, ha remarcat la importància que la llei sigui robusta per evitar la “maniobra política” de “falses acusacions de terrorisme” i ha reivindicat les accions pacífiques del Tsunami Democràtic.

Pel que fa a la possibilitat que PSOE i Junts acordin canvis respecte al pacte entre socialistes i ERC, Rovira ha dit que ho hauran d’estudiar “a fons” per veure que la llei que en surti tingui “seguretat jurídica”. Així mateix, ha admès que hagués estat “més ideal i més oportú” que Junts i ERC negociessin conjuntament o es coordinessin per aconseguir objectius compartits. “No es tracta de 7 vots sinó de 14”, ha afirmat, fent referència als diputats que sumen Junts i ERC al Congrés després de les eleccions del 23-J.

Publicitat

Refer la coordinació entre ERC i Junts

La dirigent republicana ha continuat l’autocrítica: “La situació no és gens ideal. Ens porta a una situació no de cooperació sinó de competència”. Davant la divisió els partits independentistes, s’ha mostrat esperançada que la situació canviï després de la investidura de Pedro Sánchez. “Vull confiar que una vegada passi la investidura ens podrem seure. Ens separen qüestions tàctiques i partidistes. Confio i continuaré treballant per poder trobar la manera de posar-nos d’acord“, ha insistit.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"

Sobre el possible retorn a Catalunya en cas de ser beneficada per l’amnistia, Rovira ha respost que ho valorarà amb la seva família quan sigui “tangible”. I ha afegit que, de moment, no ho és. “La llei d’amnistia no està aprovada. Quan arribi la llei haurem de fer una assemblea democràtica a casa perquè ho vam deixar tot fa 6 anys. I ara crec que haurem de seure els tres i poder decidir si tornem què deixarem enrere perquè ens ha costat trobar feina i adaptar-nos. I ara estem molt bé”, ha explicat.

La secretària general d’ERC ha dit clarament que s’imagina el seu futur lligat a la política, però ha fet una distinció amb la política institucional. I és que, segons ha admès, no té ganes de política institucional i ha afegit que ja ha fet la seva aportació en aquest àmbit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut