Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Rovira confia en un pacte amb Junts i treu ferro a les desavinences sobre la taula de diàleg

La dirigent d'ERC avisa Sánchez que rebutjaran la seva investidura si "gira l'esquena" a les necessitats de Catalunya

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, confia a assolir un “acord estratègic” amb Junts de cara a negociar una possible investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez. En una entrevista aquest dimecres a Catalunya Ràdio, la número dos d’ERC ha considerat que la relació entre ERC i Junts ha “fracassat” perquè no hi han arribat fins ara i que un dels principals motius és la taula de diàleg.

“El desacord ha sigut per certes formalitats com la composició de la taula de negociació”, ha afirmat. Així mateix, Rovira ha avisat Sánchez que no pot donar per descomptat els vots d’ERC. De fet, ha advertit el líder del PSOE que ERC el rebutjarà si “gira l’esquena” a les necessitats de Catalunya.

Publicitat

“No veig per què no ens hauríem de tornar a posar d’acord”, ha reflexionat Rovira, que ha recordat que ERC i Junts ja van pactar dialogar i negociar amb l’Estat a partir dels eixos de l’amnistia i l’autodeterminació en la cimera a Pedralbes, amb Quim Torra (Junts) com a president del Govern.

Evitar una repetició electoral

La secretària general republicana ha defensat que tancar ara un acord estratègic amb Junts permetria generar “il·lusió, esperança i mobilització” del moviment independentista, en una entesa que ha defensat que vagi més enllà dels dos partits, i abraci també la CUP i les entitats sobiranistes.

En canvi, Rovira ha constatat que un desacord entre els independentistes catalans podria provocar una repetició electoral a Espanya, fet que ha rebutjat: “Tindria conseqüències nefastes”, ha dit, sobretot perquè es donaria una “segona oportunitat” a PP i Vox per governar.

Així mateix, ha afegit que aquest escenari tornaria a ser un “moment dur” per a l’independentisme, fet que ha apuntat que “ja fa massa temps que dura”.

Et pot interessar  Rovira empatitza amb el "dolor" de Sánchez però li retreu que ella va haver de marxar a l'exili
Publicitat

Opinió

Minut a Minut