Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rosa Romà, oficialment la nova presidenta de la CCMA

|

- Publicitat -

El Parlament de Catalunya ha designat aquest dimecres Rosa Romà com a nova presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Fruit d’un acord entre PSC-Units, ERC i Junts també s’ha escollit la resta de membres que formaran part del Consell de Govern de la CCMA. A banda de Romà, lideraran l’òrgan rector dels mitjans públics catalans Carme Figueras, Lluís Garriga, Lluís Noguera, Àngels Ponsa, Gemma Ribas i Josep Riera. Aquesta ha estat la primera designació feta d’acord amb la llei de la CCMA de 2019, s’ha fet amb la majoria favorable de dos terços de la cambra i amb l’aval del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC). Els grups que no han donat suport a la renovació han lamentat l’ús “partidista” de l’ens.

La renovació dels membres del Consell de Govern de la CCMA i l’elecció de la presidenta ha prosperat amb els vots a favor del PSC-Units, ERC i Junts i els vots en contra de la resta de partits. El diputat de Junts Josep Riera no ha participat en la votació al·legant conflicte d’interessos en ser un dels candidats proposats al Consell de Govern de la CCMA.

Publicitat

Els grups parlamentaris que no han donat suport a la renovació, Vox, la CUP, En Comú Podem, Cs i el PPC, han lamentat l’ús “polític” que s’ha fet amb l’elecció dels membres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut