Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Rosa Díez denuncia la llei d’amnistia davant el comitè de Peticions de l’Eurocambra

La presenta en representació d'un centenar d'associacions espanyolistes que defensen que el text "estableix diferències entre delinqüents i ciutadans"

|

- Publicitat -

L’expresidenta d’UPyD, Rosa Díez, ha denunciat davant el comitè de Peticions del Parlament Europeu la llei d’amnistia pactada entre el PSOE i les formacions independentistes. “És profundament injusta, perquè estableix diferències entre delinqüents i ciutadans“, ha denunciat aquest dimarts en una roda de premsa des de Brussel·les. Díez, que ha presentat la petició en representació d’un centenar d’associacions que es van manifestar el 18 de novembre a Madrid precisament contra la llei d’amnistia, ha criticat que la proposició s’ha negociat “amb opacitat, amb pròfugs de la justícia […] i és contrària als tractats de la UE”. “Els delinqüents que són polítics i tenen els vots necessaris per investir Sánchez són exonerats”, ha afegit.

Segons l’exdirigent política, la llei d’amnistia representa un pacte “profundament antieuropeu” i que “atempta contra els valors democràtics de la Unió Europea i l’estat de dret”. “No només s’esborren els delictes d’aquells que van donar un cop contra la democràtica, també s’esborren els delictes de malversació, de corrupció”.

Publicitat

En aquest sentit, Díez ha manifestat que el text s’ha negociat mentre “s’ocultava a les institucions europees” i ha demanat als diferents òrgans comunitaris “que actuïn en legítima defensa de les llibertats de tots els europeus”.

La roda de premsa també ha comptat amb la presència de l’exdirigent de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, qui ha apuntat que la llei d’amnistia fa que hi hagi “ciutadans de primera i de segona” i ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “colonitzar els poders de l’Estat”.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut