Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Romeva veu “insuficients” els acords entre partits independentistes: “Obtindrem els mateixos resultats que fins ara”

El pres polític aposta per “transcendir” la dinàmica de blocs i buscar diferents “punts d’acord”

Agències 04/01/2021
Pla mitjà de Raül Romeva sortint de la presó de Lledoners, somrient. Imatge del 2 de març del 2020. (Horitzontal)

El conseller legítim Raül Romeva considera “insuficients” aquells acords que “només” incorporen partits independentistes. Ho ha dit en una entrevista al ‘Nació Digital’, on també ha defensat que la política d’ERC busca construir consensos “amplis” i no pas “enemics”. “Necessitem transcendir la dinàmica de blocs en la qual estem encallats perquè fent les coses igual obtindrem els mateixos resultats que fins ara”, ha insistit. D’aquesta manera, de cara a les eleccions del 14-F, creu que és necessari “buscar punts d’acord”. “Aquests debats que es produeixen entre partits no són ni tan sols de la meitat del país”, ha recordat.

Romeva sosté que és “imprescindible” que l’independentisme superi el 50% dels vots als comicis, però subratlla que “no és suficient” per assolir l’objectiu dels republicans. “No es pot construir la República amb la meitat del país en contra”, ha explicat. La proposta del seu partit, doncs, és la de crear un espai de “grans majories” basat en “elements compartits”.

De cara als pactes postelectorals, diu que el PSC no entra en l’equació del Govern que planteja ERC “perquè ells han decidit que no és la seva aposta”. Pel que fa als comuns, recorda que sempre han defensat el dret a decidir i el referèndum. “Que no són independentistes i ajudaria més que ho fossin? Sí. És això un problema? No”, ha matisat.

En la mateixa entrevista, el pres polític també s’ha referit als indults, recordant que no han estat ells qui els han demanat. Per això ha considerat que són “una tireta” i que només resoldran la situació de forma “circumstancial”. Romeva admet que li agradaria que es reconegués que la seva presó “és absurda, que s’han equivocat i que s’ha de corregir”.

De moment, Romeva te la mirada fixada en l’11 de febrer, moment en què haurà complert una quarta part de la seva condemna i podrà demanar permisos de 48 hores. “La resta, no depèn de nosaltres”, ha lamentat.