Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Romeva demana als partits assumir “certa lleialtat” amb Aragonès: “Toca estar al costat del president”

El dirigent republicà subratlla que ERC ha estat sempre al costat del president de la Generalitat "quan ha tocat fer coses d'aquesta envergadura"

|

- Publicitat -

El vicesecretari general de prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports d’ERC, Raül Romeva, ha mostrat el seu descontentament per les crítiques que l’oposició ha dedicat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, arran de la seva intervenció en la reunió de la Comissió de Comunitats Autònomes, que el PP va convocar el passat dijous al Senat per debatre sobre l’amnistia. Així, Romeva, en una entrevista a TV3 després que Aragonès reivindiqués l’amnistia com l’única via per resoldre el conflicte polític i assolir un referèndum pactat, ha instat els partits polítics a assumir una “certa lleialtat” amb la figura del president.

Romeva considera que “ara toca estar al costat del president, és qui institucionalment li toca liderar aquesta qüestió”, subratllant que el repte al qual s’enfronta és de gran magnitud, motiu pel qual necessita tot el suport possible. Segons Romeva, ERC ha estat sempre al costat del president de la Generalitat “quan ha tocat fer coses d’aquesta envergadura” en altres moments recents.

Publicitat

L’exdiputat també ha defensat que el president de la Generalitat assistís al Senat per a defensar l’amnistia i l’autodeterminació davant dels líders autonòmics del PP. Segons Romeva, Aragonès va anar a defensar els interessos dels catalans “on pertoca i quan pertoca” i va mirar la realitat “de cara”.

Romeva, en la línia del que defensa tant Aragonès com ERC, comparteix que el referèndum sigui una condició més per a la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, tot remarcant que la “immensa majoria” dels ciutadans de Catalunya estan d’acord que cal un referèndum.

Et pot interessar  Aragonès exigeix "responsabilitats polítiques" pel 'cas Pegasus' després que el jutge rebutgi arxivar la investigació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut