Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Romeva creu que el discurs d’ERC s’ha “adaptat a la realitat”

|

- Publicitat -

El pres polític Raül Romeva ha negat aquest dilluns que ERC hagi reconduït el seu discurs. Ho ha dit en una entrevista a la ‘SER’, on ha recordat que una cosa és “voler” i l’altre “poder”. En aquest sentit, creu que els republicans han constatat que els “ritmes” amb els quals es volien fer determinades coses “s’han d’adaptar a la realitat” i que es necessita un consens més “ampli” per acabar el procés que va començar el 2017. Romeva ha assegurat que la determinació del seu partit “no ha canviat”, però també ha subratllat que “les majories” per aconseguir la independència “s’han demostrat insuficients”. “S’ha d’avançar cap a uns números que no tenim”, ha argumentat.

Per Romeva és clau teixir complicitats amb aquells que no comparteixen “diferents aspectes”. Un fet que els portaria a tirar endavant un projecte “el màxim d’inclusiu possible”.El conseller legítim s’ha referit, doncs, a una majoria “republicana” que vol acabar amb la “repressió” i amb la qual la seva formació està disposada a “construir” ponts.

Publicitat

En plena campanya electoral, Romeva ha fugit de valorar l’escenari post 14-F assenyalant que els pactes i els acords “s’han de fer una vegada quedin clares les forces”. Això sí, ha deixat clar ERC no farà president a ningú del PSC. “Ho hem dit per activa i per passiva”, ha subratllat. Romeva ha assegurat que els socialistes estan en una esfera que fa “molt difícil” un acord de govern amb ells i que qui posi en dubte això, “ho fa amb molt mala fe”.

Preguntat per la seva situació actual, el pres polític ha explicat que la viu amb molta “incertesa”, en referència a la possibilitat d’un recurs per part de la fiscalia al seu tercer grau. Romeva ha instat als poders polítics a fer “política” exigint al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a què “actuï de polític i no de jutge”. També ha volgut deixar clar que la decisió del tercer grau no té res a veure amb la campanya electoral.

Et pot interessar  ERC presenta el seu lema de campanya: 'Al costat de la gent. Al costat de Catalunya'

Pel que fa a l’amnistia, ha subratllat una vegada més que es tracta d’un fet “necessari”. Segons Romeva no només per la seva condició, sinó també per les “pràcticament 3.000 persones represaliades”. “Hem de posar el comptador a zero i posar el tren a les vies de la política”, ha demanat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut