Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Roger Torrent, disposat a reunir-se a la taula de diàleg després de rebre la repressió del TSJC

|

- Publicitat -

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, està citat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a investigat per presumpta desobediència durant la seva etapa com a president del Parlament, abans de participar el mateix dia a la tarda en la taula de diàleg.

Torrent està convocat a les 9.30 hores i durant el dia també estan cridats a declarar l’aleshores secretària quarta de la cambra, Adriana Delgado (a les 11 hores); l’ex-secretari primer Eusebi Campdepadrós (a les 16) i l’exvicepresident primer de la Mesa del Parlament Josep Costa (a les 17).

Publicitat

La citació coincideix amb la data de la primera reunió de la taula de diàleg entre la Generalitat i el Gobierno, en la qual Torrent forma part de la delegació del Govern.

La reunió està prevista a les 15.00, per la qual cosa la citació judicial no impedirà que Torrent hi assisteixi.

El TSJC investiga aquesta causa, que va obrir arran d’una querella de la Fiscalia contra els exmembres de la Mesa de la cambra catalana per presumptament desobeir el Tribunal Constitucional (TC) quan es van tramitar propostes de resolució relacionades amb el procés independentista.

Reprovació a Felipe VI i autodeterminació

En concret, la querella de la Fiscalia esmentava una proposta de resolució que el 22 d’octubre del 2019 van registrar Junts, ERC i la CUP contra la sentència de l’1-O i que defensava el dret a l’autodeterminació.

També es refereix a una resolució tramitada el mateix dia i que “reiterava la reprovació” al rei després que el TC ja havia declarat inconstitucionals els apartats d’una altra resolució en el mateix sentit.

Et pot interessar  El TSJC dona la raó a Capmany i atura el parc eòlic Cronos que contemplava instal·lar quatre aerogeneradors

La jutgessa instructora ha acceptat la petició de Vox per exercir d’acusació popular en la causa, a condició de dipositar una fiança de 10.000 euros.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut