Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Roger Torrent: “Hem de fer autocrítica, hem de ser capaços de posar-nos d’acord”

El president del Parlament assegura que l'acord dels diputats suspesos encara no està tancat

|

- Publicitat -

Roger Torrent, el president del Parlament de Catalunya aposta per l’autocrítica entre els grups independentistes perquè reconeix que ”hem de ser capaços de posar-nos d’acord”. Tot i això, el president de la cambra assegura que comparteix la totalitat del plantejament de Torra i assegura que el partit d’ERC, també.

“L’acord dels diputats suspesos no està tancat”

Publicitat

Sobre el possible acord dels diputats suspesos, en una entrevista a Els Matins de TV3, Torrent ha assegurat que “s’hi està treballant” però reconeix que l’acord ”no està tancat”, tal i com assegurava aquest dimecres el president de la Generalitat Quim Torra. Explica que la decisió de suspendre el sou als diputats processats al juliol passat “va ser tècnica i no política”.

Torrent ha lloat la tasca de l’expresidenta Carme Forcadell, ara empresonada, sobre la tasca política dels 6 i 7 de setembre de l’any passat quan es va aprovar la llei que havia de fer possible l’1 d’octubre. De fet, assegura que “hagués fet el mateix” perquè, diu, va ser “la única via que se’ns va permetre, els grups no en volien parlar” i afageix que “el filibusterisme” es va apoderar de la cambra per part dels grups de la oposició.

“No és el mateix escriure un llibre que censurar-lo”

El president del Parlament es refereix als llaços grocs com un “símbol de llibertat” i que “forma part de la llibertat d’expressió”. “No és el mateix treure un símbol que posar-lo, igual que no és el mateix escriure un llibre que censurar-lo”, afegeix. És per això que no entén per què aquest dijous se celebra una Comissió de Seguretat amb el Gobierno per tractar aquesta problemàtica. “Que els periodistes no siguin agredits a les manifestacions sí que és una prioritat”, conclou.

Et pot interessar  El govern espanyol compleix l'amenaça i porta al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut