Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Roger Montañola serà el cap de llista del PDeCAT per Barcelona a les eleccions al Congrés

Genís Boadella serà el número dos de la candidatura, que apel·la al suport de les forces de l'entorn polític de CiU

|

- Publicitat -

El Consell Nacional extraordinari del PDeCAT ha escollit Roger Montañola com a cap de llista per Barcelona a les eleccions al Congrés dels Diputats del 23-J. Montañola farà equip amb el diputat Genís Boadella, que ocuparà la segona posició. El número 1 escollit pel PDeCAT no té carnet del partit però prové de l’espai polític de CiU. De fet, va ser diputat del Parlament en dues legislatures per CiU, va ser portaveu d’Unió al Parlament i va formar part de l’executiva d’Unió Democràtica de Catalunya (UCD). El Consell Nacional del PDeCAT ha escollit Montañola per majoria després que el fins ara líder del partit al Congrés, Ferran Bel, anunciés la seva retirada.

“Hem dit que en aquestes eleccions del 23-J hi anàvem com a PDeCAT, però amb la voluntat de reconstruir i impulsar l’espai CiU”, ha recordat el secretari d’organització del PDeCAT, Genís Boadella. “Això comença a aflorar i estem aconseguint que la diàspora convergent es vagi agrupant al voltant d’una candidatura de rigor, de política útil i que pretén fer més forta Catalunya a Madrid”, ha continuat Boadella. “Avui he plantejat al Consell Nacional un canvi d’estratègia i que Roger Montañola encapçali la llista per al 23-J. Creiem que amb Montañola es produirà la confluència de la resta de forces de la diàspora convergent”, s’ha mostrat convençut el secretari d’organització del PDeCAT, que ha avançat que estan tancant “els últims serrells” per perfilar les llistes a les quatre demarcacions.

Publicitat

“Espectacle dantesc” a Barcelona

“Per a nosaltres és molt important que totes les formacions que van sortir de l’antiga CiU pugin al carro de l’espai CiU”, ha corroborat Boadella. “Representem la política en estat pur, lluny de confrontacions i d’arraconar-se en determinats espais ideològics. Som l’espai central del catalanisme per al 23-J, sense cap mena de dubte”, ha insistit el secretari d’organització del PDeCAT, que també ha fet una valoració positiva de les eleccions municipals del 28-M. “Hi vam concórrer com a plataforma ‘Ara Pacte Local’ i hem aconseguit uns 200 regidors i 19 alcaldies. Estem satisfets per la implantació territorial”, ha apuntat Boadella, que sí ha volgut posar l’accent en el ‘sorprenent’ gir de guió a Barcelona, amb Trias quedant-se sense alcaldia en detriment de Collboni.

“Lamentem l’espectacle dantesc que es va produir ahir al ple de l’Ajuntament de Barcelona”, ha deplorat el secretari d’organització del PDeCAT. “Es tracta d’una altra maniobra de perdedors que acaba tombant una alcaldia i que evita que una voluntat que existeix pugui governar a la capital catalana”, ha criticat Boadella.

Roger Montañola, figura rellevant a Unió

El cap de llista del PDeCAT per al 23-J, Roger Montañola (Barcelona, 29 de març de 1986), és exdiputat del Parlament de Catalunya en la IX i X legislatures i consultor al sector privat des de fa vuit anys. Montañola és llicenciat en Ciències Polítiques i Govern per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i té un postgrau de la mateixa matèria a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’any 2009 va ostentar el càrrec de secretari general d’Unió de Joves. També va formar part de la comissió permanent d’UDC i de la Comissió Executiva Nacional de Convergència i Unió. Va ser regidor a l’Ajuntament de Premià de Mar. El 2015 va esdevenir portaveu d’Unió al Parlament de Catalunya.

Al 2016, va fundar la consultoria Diplolicy, i un any més tard va impulsar l’espai de debat Twenty50. A més, va ser soci i cofundador de Diplodat Technologies, una agència d’anàlisi de risc polític. També ha col·laborat com a analista polític a TVE, RNE i, actualment, a 8TV, Rac1 i TV3.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut