Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Rodríguez exigeix explicacions a Batet per la seva inhabilitació

|

- Publicitat -

El diputat inhabilitat d’Unides Podem al Congreso, Alberto Rodríguez ha demanat explicacions per carta a la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, per la decisió de retirar-li l’escó arran de la condemna del Tribunal Supremo.

A la missiva, Rodríguez demana que aclareixi “amb quina base legal ha decidit transformar una pena accessòria d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu” en “una de privació de l’escó”, “creant d’aquesta manera una pena no prevista en la sentència”.

Publicitat

“Quin precepte de la llei electoral m’ha aplicat?”, pregunta Rodríguez, que també vol saber si “l’arbitrària decisió” la va prendre personalment Batet o algun òrgan col·legiat. D’aquesta manera denuncia la persecució política a través del òrgans judicials.

“Quan i mitjançant quina resolució es va adoptar tal mesura?”, insisteix el diputat inhabiolitat, que explica que “exercitarà tots els recursos que la llei li permeti per revertir tan arbitrària mesura”.

Rodríguez reclama una resposta de Batet “per poder delimitar l’objecte del futur litigi que tinc constitucionalment garantit”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut