Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Rivera, sobre els ventres de lloguer: “No hi ha res més feminista”

Ciudadanos és el primer partit que contempla la regulació dels ventres de lloguer al seu programa electoral i és una de les conviccions que defensaran durant tota la legislatura. De […]

Marina Almansa
Marina Almansa 23/01/2019
Arrimadas, amb Rivera, en una imatge d'arxiu

Ciudadanos és el primer partit que contempla la regulació dels ventres de lloguer al seu programa electoral i és una de les conviccions que defensaran durant tota la legislatura. De fet, el mes vinent es debatrà al Congrés sense el suport del PSOE ni Podemos. El líder dels taronges, Albert Rivera, ha dit que “no hi ha res més feminista que una dona ajudi a una altra a ser mare” després que bona part del feminisme s’oposi fermament a regular aquesta explotació sexual i reproductiva cap a les dones.

El defensor dels ventres de lloguer ha assegurat que s’ha de denominar “gestació subrogada” perquè “és altruista” mentre que no són “ventres”, sinó dones. Rivera ho titlla com “un dret del segle XXI” i promet portar la proposta de la llei de Ciudadanos al Congreso, “una llei altruista, garantista i prudent”.

Davant, hi trobaran un col·lectiu organitzat: ‘Stop Ventres de Lloguer’, que van en contra la mercantilització del cos de la dona i volen acabar amb aquesta praxi.