Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Rius, sobre Junqueras: “No entrarem en provocacions que només són fruit dels nervis que poden tenir al seu si”

|

- Publicitat -

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha respost el líder d’ERC, Oriol Junqueras, després que digués que a Junts hi ha dirigents que “tenen aspiracions poc legítimes” i volen “tapar els seus casos de corrupció”. “No entraré en provocacions que només són fruit dels nervis que (ERC) pot tenir al seu sí”, ha dit. D’altra banda, a la roda de premsa posterior a l’executiva del partit Rius ha demanat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que “actuï com a president d’una coalició i no com a líder d’un partit”. “Un president busca sumar, no restar ni dividir”, ha retret.

Junts vol que el debat de política general “serveixi per recuperar l’agenda independentista”

Publicitat

D’altra banda, Rius ha reclamat que el debat de política general, previst per la setmana que ve, serveixi per “recuperar” l’agenda independentista del Govern, que ha assenyalat que és el que “emana” del resultat de les eleccions del 14-F.

Tot i que no ha volgut concretar si hi haurà propostes de resolució conjuntes dels grups independentistes ha remarcat que el debat “ha de ser en positiu” i s’ha remès als punts que estipula el pacte de govern amb ERC. A més, ha recordat que al seu discurs d’investidura Aragonès es va comprometre a “culminar” la independència.

Rius també ha replicat a la carta d’ERC oberta a tots els grups on demanaven que el debat fos en positiu i sense “propostes estèrils”. “No sabria dir a què respon la carta, però a Junts ens refermem en la voluntat de construir i fer complir el que vam signar”, ha dit.

El vicepresident del partit ha explicat que part de les propostes de Junts al debat de política general seran relatives a “la manca d’inversió en infraestructures” de l’Estat i, específicament, al “desastre de gestió” de Rodalies. Rius ha insistit en exigir en traspàs del servei i que tingui un finançament “adequat”.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut