Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Rius a Tardà, davant de les declaracions sobre Puigdemont: “Hi ha voluntat que es trenqui el Govern per fer un tripartit?”

Junts encarrega una auditoria política interna per avaluar el compliment de l’acord de legislatura amb ERC

Agències 21/03/2022
Josep Rius i Joan Tardà

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha respost a les declaracions de l’exdiputat d’ERC al Congrés Joan Tardà, que en una entrevista a Ràdio 4 ha agraït a Gabriel Rufián la “rotunditat” i que “reblés el clau” amb el seu posicionament contra els suposats contactes de Carles Puigdemont amb Rússia. “Se li hauria de preguntar si hi ha una voluntat constructiva o si hi ha voluntat que es trenqui el Govern per fer un tripartit amb els comuns i el suport extern del PSC”, ha replicat Rius. El portaveu confia que Rufián comparegui al Parlament arran de la petició de Junts per “esvair dubtes”. D’alta banda, Rius ha explicat que el partit ha encarregat una auditoria política interna per avaluar el nivell de compliment de l’acord de Govern amb ERC.

Rius ha volgut contextualitzar aquest informe en la “normalitat” del funcionament “de qualsevol empresa o organització”. Junts encara no ha decidit qui ni amb quins terminis farà l’informe.

En relació a les declaracions de Rufián, Rius ha insistit que van ser “molt desafortunades i greus” i ha remarcat que van constatar “una rectificació en les formes però no en el fons, que era el més important”.

Aquest pàgina fa servir cookies pròpies i de tercers per a funcionalitat i estadística. Política de cookies

Acceptar totesNo acceptar